Overslaan naar content

Energiefixer

Op locatie
 • Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
 • Breda, Noord-Brabant, Nederland
+1 meer
€ 19 per uurOperations

Functieomschrijving

Daar is 'ie dan: je nieuwe (bij)baan als Energiefixer bij ons snelgroeiende bedrijf in het verduurzamen van woningen en wijken. Jouw #1 doel is om woningeigenaren en huurders met energiearmoede te helpen met het verduurzamen van hun huis. Zo draag je een steentje bij aan een betere wereld!

De kernwaarden van een Reller

Samen hebben wij één missie: een duurzaam thuis voor iedereen.
Wij geloven dat een gezonde bedrijfscultuur het succes bepaalt van het werk wat wij doen.

Om de energietransitie te versnellen zet een Reller zich vol positieve energie in, om de eigen rollen zo zelfstandig en goed mogelijk uit te voeren. Want alleen met een gezonde ‘can-do’ mindset kunnen wij de klimaatdoelen behalen. Natuurlijk doe je dit niet alleen, want Rellers zijn samen sterk. Soms lopen zaken zoals gepland of gehoopt. Ligt er zo'n uitdaging op je bord? Dan zet je als Reller nog een bakje (fairtrade) koffie en ga je in de 'fixen we'-modus. Want je durft verantwoordelijkheid te nemen en knopen door te hakken als de situatie daarom vraagt. Door de feedbackcultuur blijven Rellers continu leren en reflecteren en haal je het beste uit jezelf en je collega’s. Zo verlopen processen soepeler en worden (klimaat) doelstellingen sneller behaald. Met deze kernwaarden en cultuur draagt elke Reller dagelijks bij aan een stap richting CO2 neutraal 2050.

Wat ga je precies doen?

Als energiefixer ben jij het gezicht van ons bedrijf. Je speelt een sleutelrol door mensen met een kleine beurs te helpen hun huis te verduurzamen. Je gaat met een team door heel het land om langs woningen te gaan. Je belt bij de bewoners aan en past vervolgens na toestemming energiebesparende maatregelen toe in de woning. Denk aan het vervangen van lampen, plakken van tochtstrips en het indraaien van een waterbesparende douchekop. Daarnaast help je de bewoners ook met het bestellen van witgoed. De mensen weten (vaak) dat je komt, je komt dus niet over als verkoper. Na een huisbezoek registreer je vervolgens je gesprek in een formulier, that's it op naar de volgende!


Doorgroeimogelijkheden

We groeien flink en er zijn steeds meer mogelijkheden om extra verantwoordelijkheden te krijgen of mee te helpen met het verder uitbouwen van de organisatie. De organisatie is volop in ontwikkeling met allerhande (door)groeimogelijkheden als gevolg. Denk bijvoorbeeld aan specialistisch werk zoals waterzeidig inregelen en ventilatieboxen vervangen. Een stapje verder en je kunt aan de slag als adviseur aan huis. Er zijn ook al meerdere fixers doorgegroeid naar een kantoorfunctie bij REL. 

Deze functie als energiefixer is de eerste trede om REL goed te leren kennen en te onderzoeken wat jij interessant vindt.

Kwaliteit

Energiefixers zijn er om bewoners te helpen, niet om targets te halen. Daarom zoeken we iemand die blij wordt van het helpen van mensen. Het is dankbaar werk en dat hopen we ook terug te zien in je enthousiasme!

Innovatie

Als energiefixer identificeer je vanuit je rol wat er goed gaat en wat er beter kan. Deze inzichten bespreek je met collega's en samen ben je doorlopend bezig met innovatie: het verbeteren van onze projecten en processen.

Diversiteit

We willen een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen. Lees onze visie op diversiteit hier.

Vereisten

We hebben geen functie vereisten: we geloven dat je zelf prima kunt inschatten of je de rol zoals die hierboven staat omschreven goed kunt invullen. En of je er blij van wordt. Tijdens de sollicitatieprocedure zoeken we samen uit of we denken dat er een wederzijdse match is.

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar;
 • Affiniteit met duurzaamheid;
 • Een verklaring omtrent goed gedrag (VOG), door ons betaald;
 • Flexibel inzetbaar;
 • We fixen een diverse groep huishoudens door het hele land, als bewoner is het natuurlijk altijd fijn om vragen te kunnen stellen in je moedertaal. Daarom is het erg welkom als jij je naast Nederlands en Engels ook verstaanbaar kan maken in andere talen, bijvoorbeeld Arabisch, Turks of Pools;
 • Je hoeft geen monteur te zijn, maar hebt ook geen twee linkerhanden;
 • We zoeken een fixer met sterke sociale kwaliteiten;
 • Je hebt een verzorgde uitstraling, je bent het gezicht van ons bedrijf;
 • Je vindt het leuk om verantwoordelijkheden op te pakken;
 • Je werkt efficiënt en bent gericht op het goed informeren van bewoners;

Wat krijg je van ons?

 • 19 euro bruto per uur incl. 8% vakantiegeld en vakantiedagen (je krijgt ook betaald voor de uren die je onderweg bent);
 • Werktijden zijn flexibel: maandag t/m zondag vanaf 09.00 - 21.00. Daarnaast heb je ook flexibiliteit met inplannen, handig voor vakanties, tentamenweken etc;
 • Interne trainingen over het verduurzamen van woningen en het uitvoeren van huisbezoeken;
 • Snelle doorgroeimogelijkheden;
 • Maandelijkse borrels met het gehele team;

Sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte telefonische kennismaking. Want laten we eerlijk zijn, een vacaturetekst is ook maar een vacaturetekst en een CV is ook maar een CV. Het gaat ons allebei om de perso(o)n(en) achter de leuke tekst. Vervolgens plannen we een kennismakingsgesprek in.

Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? De vestigingsmanagers beantwoorden je vragen graag:

Breda: [email protected]
Rotterdam: [email protected]

Over Regionaal Energieloket

Regionaal Energieloket helpt gemeenten met het uitvoeren van hun duurzaamheidsbeleid. Met onze energieloketten, informatieve websites, geven we informatie over energiebesparende maatregelen. En met projecten zoals collectieve inkoopacties voor isolatie, dubbel glas, zonnepanelen of (hybride) warmtepompen helpen we woningeigenaren op grote schaal bij het verduurzamen van hun huis.

Daarnaast doen we ook projecten voor mensen met een kleine beurs. Door de stijgende gasprijzen zijn er veel gezinnen en huishoudens die moeite hebben hun energierekening te betalen. Afgelopen jaren heeft Regionaal Energieloket in samenwerking met gemeenten hen ondersteund door webinars te organiseren en cadeaubonnen voor energiebesparende producten aan te bieden. Aankomend jaar gaan we het samen met jou groter aanpakken!


Wil je meer weten over ons en wat we doen? Klik hier.

of