Skip to content

Wat we doen

In 2015 zijn we dit bedrijf gestart vanuit de constatering dat de verduurzaming van Nederland niet snel genoeg gaat. Niet omdat men in Nederland niet wil, maar omdat het ingewikkeld is en de urgentie blijkbaar nog niet duidelijk is. Ruim 50% van onze woningen hebben nog energielabel D of slechter. En dat terwijl we zo snel mogelijk aardgasvrij willen zijn. Sterker nog: in 2050 móéten alle wijken aardgasvrij zijn. En dat is precies waar wij gemeenten en bewoners mee helpen. Om de woningen daadwerkelijk te verduurzamen werken we samen met een landelijk netwerk van ruim 400 installatiebedrijven van zonnepanelen, isolatie-oplossingen en warmtepompen.

Reinier, mede-oprichter

Reinier_Schneider

Onze merken

We werken bij Rel vanuit twee merken: Regionaal Energieloket en GreenHome. Hieronder lees je meer!

Logo Regionaal Energieloket

We helpen met Regionaal Energieloket inwoners van Nederland met het verduurzamen van hun woning of bedrijfspand. Dankzij onze samenwerking met gemeenten kunnen we inwoners gratis helpen met onafhankelijke informatie en advies. Dit doen we via onze digitale energieloketten, maar ook met allerlei projecten. Denk bijvoorbeeld aan wijkadvisering, collectieve inkoopacties, cadeaubonnenacties en informatieavonden. In 2021 hebben we 130.000 bewoners geholpen met het treffen van maatregelen. Van tochtstrips tot aan warmtepompen!

Bij GreenHome werken we aan een digitaal landelijk platform in samenwerking met Milieu Centraal, WoonConnect, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Met deze online adviesmodule kunnen woningeigenaren duurzaamheidsmaatregelen uitproberen op hun eigen woning in 3D. Daarbij zien zij ook direct de kosten en baten van deze maatregelen. Dit platform wordt een startpunt voor alle Nederlanders als het gaat om verduurzamen van de eigen woning.