Skip to content

Tendermanager

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland€ 3.250 - € 4.500 per maand

Functieomschrijving

Daar is 'ie dan: je nieuwe job als Tendermanager bij ons snelgroeiende bedrijf in het verduurzamen van woningen en wijken. Jouw #1 doel is zorgen dat we via aanbestedingen impactvolle dienstverlening en projecten winnen en mogen uitvoeren in opdracht van gemeenten.


Hoe ga jij bijdragen? Missie en kernwaarden:

Samen hebben wij één missie: een duurzaam thuis voor iedereen.

Wij geloven dat een gezonde bedrijfscultuur het succes bepaalt van het werk wat wij doen.

Om de energietransitie te versnellen zet een Reller zich vol positieve energie in, om de eigen rollen zo zelfstandig en goed mogelijk uit te voeren. Want alleen met een gezonde ‘can-do’ mindset kunnen wij de klimaatdoelen behalen. Natuurlijk doe je dit niet alleen, want Rellers zijn samen sterk. Soms lopen zaken niet zoals gepland of gehoopt. Ligt er zo'n uitdaging op je bord? Dan zet je als Reller nog een bakje (fairtrade) koffie en ga je in de 'fixen we'-modus. Want je durft verantwoordelijkheid te nemen en knopen door te hakken als de situatie daarom vraagt. Door de feedbackcultuur blijven Rellers continu leren en reflecteren en haal je het beste uit jezelf en je collega’s. Zo verlopen processen soepeler en worden (klimaat) doelstellingen sneller behaald. Met deze kernwaarden en cultuur draagt elke Reller dagelijks bij aan een stap richting CO2-neutraal 2050.


Herken jij jezelf hierin?

Heb jij een vlotte pen en lijkt het je leuk om in korte tijd projectvoorstellen te schrijven? We werken in kleine teams toe naar de deadline voor indiening en gaan voor de winst! Daarna dragen we het project naar de operatie en start het maken van concrete klimaatimpact. Bij het doen van het winnende ‘bod’ komt veel kijken:

 • Hoge kwaliteit: een zo concreet mogelijk plan van aanpak, waarin we onze toegevoegde waarde aantonen en ons onderscheiden;

 • Winnende prijs: een inschrijfprijs op basis van een goed doordachte businesscase, waarbij we rekening houden met eventuele risico’s.


Een goede Tendermanager en schrijver  bewaakt de grote lijnen van ons aanbod, maar heeft ook oog voor de kleinste details. Heb jij gezien dat er tussen ‘schrijver’ en ‘bewaakt’ een dubbele spatie zit? Top.

Onze ambitie: het gezelligste en beste tenderteam van NL!

Concreet betekent dit dat jij aan de slag gaat met de volgende taken:

 • 35% Tendermanagement - Begeleiden van een aanbesteding van A tot Z met als doel een winnende inschrijving.

 • 25% Schrijver - Meedraaien in een tenderteam als schrijver

 • 20% NVI en beoordelen - Input leveren tijdens marktconsultaties, vragen stellen over de uitvraag(documentatie) en beoordelen of een uitvraag interessant is om aan mee te doen.

 • 20% Nader te bepalen - We vinden het belangrijk dat het tenderteam gevoel houdt bij onze dienstverlening en klanten. Daarom stimuleren we om naast aanbestedingen 1 of meerdere (kleine) rollen in het bedrijf op te pakken.


Met wie werk je samen?

Je werkt samen met diverse collega’s in wat wij noemen de 'Tenderdome'. Gedurende het schrijfproces drinken we filterkoffie en eten we zoute drop. Het winnen van een aanbesteding is wat ons betreft echt een team effort! We vieren de winst bijvoorbeeld met een gezellige lunch buiten de deur. Verliezen we? Dan evalueren met als doel samen beter te worden.


Voor wat hoort wat:


Primaire arbeidsvoorwaarden:

(De maandelijkse donatie naar een bankrekening naar keuze.)

 • De salarisrange voor deze functie is €3.250,- t/m €4.500,- bruto op basis van 40 uur, ervaring, kennis en vaardigheden. De onderkant van de range gaat op voor mensen die op onderdelen van de rol moeten groeien om de rol met grote mate van zelfstandigheid uit te voeren. De bovenkant van de range gaat op voor mensen waarvan tijdens de sollicitatieprocedure blijkt dat zij de rol zoals hierboven omschreven met grote mate van zelfstandigheid kunnen uitvoeren;


Secundaire arbeidsvoorwaarden:

(Wel zo chill….)

 • Onbeperkt vakantiedagen met ‘fair use policy’ (dus een vrije dag op jouw verjaardag kan gewoon!);

 • Nationale Feestdagen in te zetten naar eigen wens (prima dus om 2e Pinksterdag in te wisselen voor Eid-al-Fitr);

 • Hybride werken: werk daar en waar jij je productief voelt en/of waar je blij van wordt;

 • Collectieve (groene) pensioenregeling via DoenPensioen (ASR), Rel legt 4.5% in en jij legt 3% in. Je eigen inleg kun je zelf omhoog bijstellen;

 • Persoonlijk Ontwikkelbudget van €500,- per jaar om jou te helpen #lerenenreflecteren;

 • Persoonlijk Vitaliteitsbudget van €250,- per jaar via YourCampus, uit te besteden aan iets waar jij blij van wordt! Denk bijvoorbeeld aan een sportschoolabonnement, een massage, of een ontspannend boek via bol.com, en nog veel meer;

 • Focus op groei en persoonlijke ontwikkeling, o.a. door 1:1 begeleiding van jouw coach om de twee weken, wekelijkse reflectie via 15Five-tool en een onderlinge feedbackcultuur;

 • Een (refurbished) Macbook;

 • Vergoeding van woon-werkverkeer met OV buiten Amsterdam (Amsterdammers’ op de fiets dus! Wel zo duurzaam ;)).


Tertiaire arbeidsvoorwaarden:

(Je wist niet dat deze categorie er ook nog was, hé?)

 • Nieuw duurzaam kantoor, 5 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid en naast het Beatrixpark (voor een lekkere wandeling!);

 • Regelmatige borrels en een tot twee keer per jaar een weekend weg samen;

 • Dagelijks vegetarische/vegan lunch op kantoor;

 • Elke dag vers fruit;

 • Een prettige meditatie-gebeds-kolfruimte waar je zen van wordt;

 • Kantoor piano (voor Rellers die het ook écht kunnen! );


Quartaire arbeidsvoorwaarden

(Als je denkt dat we een grap maken: dit heet echt zo. En stiekem vinden we deze categorie het belangrijkst!)

 • Een betekenisvolle baan waarbij jij dagelijks impact maakt op de versnelling van de energietransitie, elke (full-time) Reller bespaart 442 ton CO2 per jaar (dat is ongeveer 50(!) keer je eigen gemiddelde jaar uitstoot);

 • Vier Rel-brede strategie dagen per jaar, waardoor je nauw betrokken bent bij de strategie van de organisatie;

 • Veilige werkcultuur: 10 oktober 2023 hebben we de 1e prijs van de Werklef Award gewonnen;

 • Veel vrijheid en autonomie in hoe jij je werk vormgeeft (o.a. in de vorm van Holacracy), maar altijd met elkaar #samensterk.


Wij werken zelfsturend!

Sinds 2022 werken we met Holacracy bij Rel. Holacracy is een werkwijze om met elkaar zelfsturing, autonomie en efficiënt werken te bereiken. Dit betekent dat iedereen in de eigen rollen zelfstandig besluiten neemt, autonoom werkt en zelf verantwoordelijkheid draagt. Tijdens de sollicitatieprocedure kun je uiteraard al je vragen stellen maar hier kun je alvast meer lezen over Holacracy.

Diversiteit & Inclusie

We willen een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen. Lees hier meer over onze visie op diversiteit, gelijkheid en inclusie, onze nulmeting diversiteit en ons ‘bias-free’ sollicitatieprocedure.

Vereisten

We hebben geen functie vereisten: we geloven dat je zelf prima kunt inschatten of je de rol zoals die hierboven staat omschreven goed kunt invullen. En of je er blij van wordt. Tijdens de sollicitatieprocedure zoeken we samen uit of we denken dat er een wederzijdse match is.


Sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte telefonische kennismaking. Want laten we eerlijk zijn, een vacaturetekst is ook maar een vacaturetekst en een CV is ook maar een CV. Het gaat ons allebei om de perso(o)n(en) achter de leuke tekst. Referentiechecks en (online) assessments maken onderdeel uit van de procedure. We houden van snelheid in de procedure.


Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Of twijfel je over de geschiktheid van de rol? Neem dan contact op met Carmen Kromhout via 0637166718 en wij praten je graag bij!


Wil je meer weten over ons en wat we doen? Klik hier.

of