Overslaan naar content

People & Logistics - Operations Energiefixers

Op locatie
 • Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
€ 2.400 - € 2.600 per maandOperations

Functieomschrijving

Daar is 'ie dan: je nieuwe job als Coördinator People & Logistics bij ons snelgroeiende bedrijf in het verduurzamen van woningen en wijken. Jouw #1 doel is zorgen dat er een kwalitatief hoogwaardig team staat dat te allen tijde beschikt over de juiste tools, materialen en actuele informatie op onze vestiging in Rotterdam.

Hoe ga jij bijdragen? Missie en kernwaarden:

Samen hebben wij één missie: een duurzaam thuis voor iedereen. Wij geloven dat een gezonde bedrijfscultuur het succes bepaalt van het werk wat wij doen.

Om de energietransitie te versnellen zet een Reller zich vol positieve energie in, om de eigen rollen zo zelfstandig en goed mogelijk uit te voeren. Want alleen met een gezonde ‘can-do’ mindset kunnen wij de klimaatdoelen behalen. Natuurlijk doe je dit niet alleen, want Rellers zijn samen sterk. Soms lopen zaken niet zoals gepland of gehoopt. Ligt er zo'n uitdaging op je bord? Dan zet je als Reller nog een bakje (fairtrade) koffie en ga je in de 'fixen we'-modus. Want je durft verantwoordelijkheid te nemen en knopen door te hakken als de situatie daarom vraagt. Door de feedbackcultuur blijven Rellers continu leren en reflecteren en haal je het beste uit jezelf en je collega’s. Zo verlopen processen soepeler en worden (klimaat) doelstellingen sneller behaald. Met deze kernwaarden en cultuur draagt elke Reller dagelijks bij aan een stap richting CO2-neutraal 2050.
   

Energiefixers

Vanuit ons merk ‘Regionaal Energieloket’ helpen we gemeenten met het uitvoeren van hun duurzaamheidsbeleid, waarbij Energiefixers één van die diensten is die we daarbij aanbieden. Energiefixers helpen huishoudens met een kleine beurs om hun woning energiezuiniger te maken. Een super tof project waar we direct -meetbaar- impact maken. Om dit team van Energiefixers dagelijks zo goed en zo snel mogelijk deze werkzaamheden te laten uitvoeren, zijn wij voor onze vestiging in Rotterdam op zoek naar een topper voor de rollen People en Logistics.

Herken jij jezelf hierin?

Je wil een actieve bijdrage leveren aan de bestrijding van energiearmoede in Nederland. Je bent een sociaal persoon en bent niet bang om de nodige feedback te geven. Een logistieke duizendpoot.

Vanuit jouw rol People zorg je ervoor dat we een sterk, kundig, maar ook gezellig team van fixers hebben om de verduurzaming te versnellen. Een groot deel van je tijd ben je namelijk bezig met het uitbreiden en professionaliseren van de gedreven ploeg energiefixers. Je bent verantwoordelijk voor de hele fixer-journey; van recruitment en sollicitatiegesprekken, tot aan arbeidscontracten en zorgen dat iedereen de juiste trainingen heeft gevolgd. Je verzamelt informatie en organiseert samen met de performance-manager evaluatiegesprekken met energiefixers om kwaliteit en werkgeluk hoog te houden. Daarnaast bewaak jij onze bedrijfscultuur en houdt je zicht op het naleven van onze kernwaarden.


Vanuit jouw rol Logistics ben jij verantwoordelijk voor het officemanagement, bestellen van alle fixer-materialen, aanwezigheid van de juiste tools, bedrijfskleding, onze e-bikes en fixer-bus. Je zorgt voor een opgeruimde gestructureerde energiefixer-hub waar iedereen fijn kan werken en je dagelijks een vegan lunch verzorgt. Daarnaast organiseer je maandelijkse vrijmibo’s en kwartaal-uitjes. Je ondersteund andere rollen bij het verzamelen van de juiste informatie en een foutloze administratie.


Concreet betekent dit dat jij aan de slag gaat met de volgende taken:

 • ~40% van je tijd: People: Recruitment, telefonische intakes, sollicitatiegesprekken, voortgangsgesprekken, pre- on- en offboarding.

 • ~40% van je tijd: Logistics: Voorraad, bestellingen, toegang, informatievoorziening, voor een fijne werkplek.

 • ~15% van je tijd: Interne communicatie. Denk aan meets, evaluaties, sparren met collega's over van alles en nog wat. Daarnaast sta je ook in direct contact met onze 80 fixers op de vestiging.

 • ~5% van je tijd: Planning. Kwartaaldoelen omzetten naar resource management en voorraadbeheer.

Met wie werk je samen?

Je werkt primair samen met je collega’s op de Hub in Rotterdam: Rinus, Hans, Abdul en Sophie. Daarnaast overleg je wekelijks met collega’s op andere vestigingen om kennis en ervaring uit te wisselen, sta je in contact met ons team People & Culture in Amsterdam en werk je natuurlijk samen met de energiefixers op de vestiging in Rotterdam.

Voor wat hoort wat:

Primaire arbeidsvoorwaarden:

(De maandelijkse donatie naar een bankrekening naar keuze.)

 • De salarisrange voor deze functie is € 2.400 - 2.600 bruto op basis van 40 uur, ervaring, kennis en vaardigheden. De onderkant van de range gaat op voor mensen die op onderdelen van de rol moeten groeien om de rol met grote mate van zelfstandigheid uit te voeren. De bovenkant van de range gaat op voor mensen waarvan tijdens de sollicitatieprocedure blijkt dat zij de rol zoals hierboven omschreven met grote mate van zelfstandigheid kunnen uitvoeren;


Secundaire arbeidsvoorwaarden:

(Wel zo chill….)

 • Onbeperkt vakantiedagen met ‘fair use policy’ (dus een vrije dag op jouw verjaardag kan gewoon!);

 • Nationale Feestdagen in te zetten naar eigen wens (prima dus om 2e Pinksterdag in te wisselen voor Eid-al-Fitr);

 • Collectieve (groene) pensioenregeling via DoenPensioen (ASR), Rel legt 4.5% in en jij legt 3% in. Je eigen inleg kun je zelf omhoog bijstellen;

 • Persoonlijk Ontwikkelbudget van €500,- per jaar om jou te helpen #lerenenreflecteren;

 • Persoonlijk Vitaliteitsbudget van €250,- per jaar via YourCampus, uit te besteden aan iets waar jij blij van wordt! Denk bijvoorbeeld aan een sportschoolabonnement, een massage, of een ontspannend boek via bol.com, en nog veel meer;

 • Focus op groei en persoonlijke ontwikkeling, o.a. door 1:1 begeleiding van jouw coach om de twee weken, wekelijkse reflectie via 15Five-tool en een onderlinge feedbackcultuur;

 • Een (refurbished) Macbook;

 • Vergoeding van woon-werkverkeer met OV als je buiten je eigen woonplaats gaat werken (Binnen de eigen woonplaats op de fiets dus! Wel zo duurzaam ;) ).


Tertiaire arbeidsvoorwaarden:

(Je wist niet dat deze categorie er ook nog was, hé?)

 • Regelmatige borrels en een tot twee keer per jaar een weekend weg samen;

 • Dagelijks vegetarische/vegan lunch op kantoor;

 • Elke dag vers fruit;


Quartaire arbeidsvoorwaarden

(Als je denkt dat we een grap maken: dit heet echt zo. En stiekem vinden we deze categorie het belangrijkst!)

 • Een betekenisvolle baan waarbij jij dagelijks impact maakt op de versnelling van de energietransitie, elke (full-time) Reller bespaart 442 ton CO2 per jaar (dat is ongeveer 50(!) keer je eigen gemiddelde jaar uitstoot);

 • Vier Rel-brede strategie dagen per jaar, waardoor je nauw betrokken bent bij de strategie van de organisatie;

 • Veilige werkcultuur: 10 oktober 2023 hebben we de 1e prijs van de Werklef Award gewonnen;

 • Veel vrijheid en autonomie in hoe jij je werk vormgeeft (o.a. in de vorm van Holacracy), maar altijd met elkaar #samensterk.

Wij werken zelfsturend!

Sinds 2022 werken we met Holacracy bij Rel. Holacracy is een werkwijze om met elkaar zelfsturing, autonomie en efficiënt werken te bereiken. Dit betekent dat iedereen in de eigen rollen zelfstandig besluiten neemt, autonoom werkt en zelf verantwoordelijkheid draagt. Tijdens de sollicitatieprocedure kun je uiteraard al je vragen stellen maar hier kun je alvast meer lezen over Holacracy.

Diversiteit & Inclusie

We willen een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen. Lees hier meer over onze visie op diversiteit, gelijkheid en inclusie, onze nulmeting diversiteit en ons ‘bias-free’ sollicitatieprocedure.

Vereisten

We hebben geen functie vereisten: we geloven dat je zelf prima kunt inschatten of je de rol zoals die hierboven staat omschreven goed kunt invullen. En of je er blij van wordt. Tijdens de sollicitatieprocedure zoeken we samen uit of we denken dat er een wederzijdse match is.

Sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte telefonische kennismaking. Want laten we eerlijk zijn, een vacaturetekst is ook maar een vacaturetekst en een CV is ook maar een CV. Het gaat ons allebei om de perso(o)n(en) achter de leuke tekst. Referentiechecks en (online) assessments maken onderdeel uit van de procedure. We houden van snelheid in de procedure.

Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Of twijfel je over de geschiktheid van de rol? Neem dan contact op met Rinus Reuvekamp via 06-13523191 en wij praten je graag bij!

Wil je meer weten over ons en wat we doen? Klik hier.

of