Skip to content

Projectmanager Energietransitie (Medior)

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland€ 2.760 - € 4.100 per maandProjectenteam

Functieomschrijving

Daar is 'ie dan: je nieuwe job als Projectmanager Energietransitie bij ons snelgroeiende bedrijf in het verduurzamen van woningen en wijken. Jouw #1 doel is voor ~10 gemeenten verantwoordelijk te zijn voor alle projecten waarmee we woningeigenaren en huurders helpen met het verduurzamen van hun huis.


Hoe ga jij bijdragen? Missie en kernwaarden:

Samen hebben wij één missie: een duurzaam thuis voor iedereen. Wij geloven dat een gezonde bedrijfscultuur het succes bepaalt van het werk wat wij doen. Om de energietransitie te versnellen zet een Reller zich vol positieve energie in, om de eigen rollen zo zelfstandig en goed mogelijk uit te voeren. Want alleen met een gezonde ‘can-do’ mindset kunnen wij de klimaatdoelen behalen. Natuurlijk doe je dit niet alleen, want Rellers zijn samen sterk. Soms lopen zaken echter niet altijd zoals gepland of gehoopt. Ligt er zo'n uitdaging op je bord? Dan zet je als Reller nog een bakje (fairtrade) koffie en ga je in de 'fixen we'-modus. Want je durft verantwoordelijkheid te nemen en knopen door te hakken als de situatie daarom vraagt. Door de feedbackcultuur blijven Rellers continu leren en reflecteren en haal je het beste uit jezelf en je collega’s. Zo verlopen processen soepeler en worden (klimaat) doelstellingen sneller behaald. Met deze kernwaarden en cultuur draagt elke Reller dagelijks bij aan een stap richting CO2 neutraal 2050.


Herken jij jezelf hierin?

Regionaal Energieloket helpt gemeenten met het uitvoeren van hun duurzaamheidsbeleid. Met projecten zoals collectieve inkoopacties voor isolatie, dubbel glas, zonnepanelen of (hybride) warmtepompen helpen we woningeigenaren op grote schaal bij het verduurzamen van hun huis. Je maakt dus echt - heel meetbaar - impact. Maar we doen ook projecten voor mensen met een kleine beurs of VvE's. Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor alle projecten die spelen in binnen een gemeente. Je hebt gemiddeld 8-10 gemeenten onder je hoede voor wie je het eerste aanspreekpunt bent, alle projecten voor inplant en zorgt dat alles soepel loopt. Je kunt supergoed overzicht houden over veel grote en kleine projecten, plannen en communiceren met veel verschillende persoonlijkheden en karakters. Je bewaart een goede balans tussen vriendelijk meebuigen met een gemeente en stevig in je schoenen staan. De rol als projectmanager gaat echt om een uitvoerende rol.


Concreet betekent dit dat jij aan de slag gaat met de volgende taken:

 • ~ 50% Projectplanning: je zorgt ervoor dat onze projecten van A tot Z netjes en volgens planning verlopen. Je bent met verschillende projecten tegelijk bezig en het is belangrijk dat je het overzicht behoudt;
 • ~ 30% Stakeholder management: je bent het eerste aanspreekpunt binnen de projecten voor vragen vanuit gemeenten, installateurs & overige stakeholders. Je onderhoudt wekelijks contact met de gemeenten;
 • ~ 10% Activatie: je informeert en verleidt woningeigenaren aan de slag te gaan. Je verzorgt presentaties op (digitale) bewonersavonden in verschillende gemeenten over duurzaamheid en duurzame maatregelen;
 • ~ 10% Interne communicatie: intern zorg je ervoor dat de klantenservice goed op de hoogte is van alle projecten en werk je samen met onze marketeer om onze projecten te promoten onder inwoners;


Zo ziet een gemiddelde werkweek van een Projectmanager er ongeveer uit:


Projecten
Ben je benieuwd naar de projecten die wij voor gemeenten doen? Zie dan hier onze b2b website. Hier staan alle producten en diensten die wij doen voor gemeenten uitgebreid beschreven.


Innovatie

Je maakt als projectmanager de vertaalslag van het beleid van de gemeente naar de concrete uitvoering. Dat is leuk, want de markt van het verduurzamen van woningen en wijken is ontzettend in ontwikkeling. Als projectmanager identificeer je vanuit je rol als eerste aanspreekpunt wat er goed gaat en wat beter kan. Deze inzichten bespreek je met collega's en samen ben je doorlopend bezig met innovatie: het verbeteren van onze projecten, processen of je bedenkt zelfs hele nieuwe proposities.

Voor wat hoort wat:

 • De salarisrange is: €2760 - €4.100,- bruto o.b.v. 40 uur + % vakantiegeld. Het vakantiegeld wordt maandelijks uitbetaald.
  De onderkant van de range gaat op voor mensen die nog flink moeten groeien om de rol met grote mate van zelfstandigheid uit te voeren. De bovenkant van de range gaat op voor mensen waarvan tijdens de sollicitatieprocedure blijkt dat ze al aantoonbare ervaring hebben met de werkzaamheden die bij de rol horen specifiek de verduurzaming van de gebouwde omgeving. 
 • Ons beloningsmodel. Wij werken binnen Rel met een ‘reflectiematrix’. De reflectiematrix is een tool voor persoonlijke ontwikkeling én is tegelijk ons beloningsmodel. In de reflectiematrix kijken we naar drie zaken:

  1. Kennis en vaardigheden. Denk hierbij aan: je vakinhoudelijke kennis, probleemoplossend vermogen, communicatievaardigheden, plannen en prioriteren van je werk, de kwaliteit van je besluitvorming.
  2. De impact die je maakt. Denk hierbij aan: de kwaliteit van je output, de kwantiteit van je output, je accountability en betrouwbaarheid als collega en je mate van zelfstandigheid.
  3. Je bijdrage aan de cultuur. Denk hierbij aan: de mate waarin je handelt in lijn met onze kernwaarden.

  Minimaal eens per jaar vul je zelf de reflectiematrix in, net als jouw coach. Je vraagt ook een collega. Zo voorkomen we dat slechts één persoon (je coach) oordeelt over performance en beloning. Wel zo eerlijk. Via de reflectiematrix zorgen we dat alle Rellers op een eerlijke en transparante manier worden beloond. De persoon staat daarbij centraal, in tegenstelling tot andere organisaties waarbij je 'functie' centraal staat. Zaken zoals je bijdragen aan de bedrijfscultuur en de mate waarin jij een betrouwbare collega bent (je zegt wat je doet en doet wat je zegt) worden bij veel andere bedrijven niet of nauwelijks meegenomen in de manier van beloning, bij Rel wel. "Ik heb zes jaar ervaring" zegt ons niet zo veel omdat het er zeer vanaf hangt hoeveel coaching en feedback jij in die zes jaar hebt gekregen.

  Na het eerste gesprek stemmen we met elkaar het salaris af. In je eerste één a twee jaar binnen Rel krijg je veel coaching op de verschillende assen van de reflectiematrix waardoor je vermoedelijk een steile groeicurve doormaakt. Uiteindelijk moet je salaris binnen uiterlijk twee jaar na je start in lijn lopen met het salaris dat uit de reflectiematrix komt.

 • Onbeperkt vakantiedagen met ‘fair use policy’ (dus een vrije dag op jouw verjaardag kan gewoon!)
 • Nationale Feestdagen in te zetten naar eigen wens;
 • Hybride werken;
 • Regelmatige borrels en een tot twee keer per jaar een weekend weg samen;
 • Vier Rel-brede strategie dagen per jaar, waardoor je nauw betrokken bent bij de strategie van de organisatie;
 • Focus op groei en persoonlijke ontwikkeling, o.a. door 1:1 begeleiding van jouw coach om de twee weken, wekelijkse reflectie via 15Five-tool en een onderlinge feedbackcultuur;
 • Collectieve pensioenregeling via DoenPensioen (ASR), Rel legt 4.5% in en 3% eigen inleg;
 • Persoonlijk Ontwikkel-en vitaliteitsbudget van €750,- per jaar;
 • Een (refurbished) Macbook;
 • Vergoeding van woon-werkverkeer met OV;
 • Nieuw duurzaam kantoor, 5 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid en naast het Beatrixpark (voor bijv. een lekkere wandeling!)
 • Dagelijks vegetarische/vegan lunch op kantoor;
 • Een betekenisvolle baan waarbij jij dagelijks impact maakt op de versnelling van de energietransitie, elke (full-time) Reller bespaart 442 ton CO2;
 • Autonoom en zelfstandig werken (o.a. in de vorm van Holacracy), maar altijd met elkaar #samensterk;


Met wie werk je samen?

Je werkt samen met een gemotiveerd, hecht 'go-getter' team van projectmanagers naast natuurlijk de gemeentes waar jij verantwoordelijkheid voor draagt. Benieuwd naar je nieuwe collega's? Check de Projectmanager cirkel hier!


Duurzaam werkgeverschap: wij werken zelfsturend!

Sinds 2022 werken we met Holacracy bij Rel. Holacracy is een werkwijze om met elkaar zelfsturing, autonomie en efficiënt werken te bereiken. Dit betekent dat iedereen in de eigen rollen zelfstandig besluiten neemt, autonoom werkt en zelf verantwoordelijkheid draagt. Er is nog veel meer te vertellen over (werken met) Holacracy. En dat zullen we zeker ook doen in jouw onboarding! Het belangrijkste voor nu is dat je weet dat Rel zelfsturend werkt en dat wij geloven dat dit voor fijnere efficiëntere werkomgeving zorgt.


Diversiteit & Inclusiviteit

We willen een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen. Lees hier meer over onze visie op diversiteit hier.

Vereisten

We hebben geen functie vereisten: we geloven dat je zelf prima kunt inschatten of je de rol zoals die hierboven staat omschreven goed kunt invullen. En of je er blij van wordt. Tijdens de sollicitatieprocedure zoeken we samen uit of we denken dat er een wederzijdse match is.

Sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte telefonische kennismaking. Want laten we eerlijk zijn, een vacaturetekst is ook maar een vacaturetekst en een CV is ook maar een CV. Het gaat ons allebei om de perso(o)n(en) achter de leuke tekst. Referentiechecks en (online) assessments maken onderdeel uit van de procedure. We houden van snelheid in de procedure.

Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Of twijfel je over de geschiktheid van de rol? Neem dan contact op met Carmen Kromhout via 0637166718 of [email protected] en wij praten je graag bij!

Wil je meer weten over ons en wat we doen? Klik hier.

of