Skip to content

Vestigingsmanager Bestrijding Energiearmoede

Groningen, Groningen, Nederland€ 2.500 - € 3.250 per maandProjectenteam

Functieomschrijving

Daar is 'ie dan: je nieuwe job als Vestigingsmanager  bij ons snelgroeiende bedrijf in het verduurzamen van woningen en wijken. Jouw #1 doel is zorgen dat onze Energiefixers zo goed, zo snel en zo slim mogelijk woningen kunnen verduurzamen in Groningen. 

De kernwaarden van een Reller

Samen hebben wij één missie: een duurzaam thuis voor iedereen.

Wij geloven dat een gezonde bedrijfscultuur het succes bepaald van het werk wat wij doen.

Om de energietransitie te versnellen zet een Reller zich vol positieve energie in, om de eigen rollen zo zelfstandig en goed mogelijk uit te voeren. Want alleen met een gezonde ‘can-do’ mindset kunnen wij de klimaatdoelen behalen. Natuurlijk doe je dit niet alleen, want Rellers zijn samen sterk. Soms lopen zaken echter niet altijd zoals gepland of gehoopt. Ligt er zo'n uitdaging op je bord? Dan zet je als Reller nog een bakje (fairtrade) koffie en ga je in de 'fixen we'-modus. Want je durft verantwoordelijkheid te nemen en knopen door te hakken als de situatie daarom vraagt. Door de feedbackcultuur blijven Rellers continu leren en reflecteren en haal je het beste uit jezelf en je collega’s. Zo verlopen processen soepeler en worden (klimaat) doelstellingen sneller behaald. Met deze kernwaarden en cultuur draagt elke Reller dagelijks bij aan een stap richting CO2 neutraal 2050.


Herken jij jezelf hierin?

Regionaal Energieloket helpt gemeenten met het uitvoeren van hun duurzaamheidsbeleid. Met onze energieloketten, informatieve websites, geven we informatie over energiebesparende maatregelen. En met projecten zoals collectieve inkoopacties voor isolatie, dubbel glas, zonnepanelen of (hybride) warmtepompen helpen we woningeigenaren op grote schaal bij het verduurzamen van hun huis. Daarnaast hebben wij een team van Energiefixers die woningeigenaren met een kleine beurs helpen om hun woning te verduurzamen. Een super tof project waar we direct -meetbaar- impact maken. Om dit team van Energiefixers dagelijks zo goed en zo snel mogelijk deze werkzaamheden te laten uitvoeren zijn wij voor onze vestigingen in Groningen op zoek naar een vestigingsmanager. Wij hebben óók nog andere vestigingen, namelijk in Amsterdam en Rotterdam.

Wil jij aan de slag bij een ambitieuze en snelgroeiende duurzame scale-up en één van de grootste uitdagingen van Nederland tackelen? Ben jij resultaatgericht, communicatief sterk, proactief en vind jij het leuk om met mensen te werken en om bij te dragen aan hun persoonlijke groei? Dan zoeken wij jou!


Concreet betekent dit dat jij aan de slag gaat met de volgende taken:

  • Je draagt dagelijks bij aan de bestrijding van energiearmoede in Nederland en verbreed je kennis hierin;

  • Je denkt mee met maand, kwartaal- en jaarplannen en vertaalt deze naar operationele doelstellingen voor de vestiging Groningen;

  • Je bent het eerste aanspreekpunt op locatie voor energiefixers, shiftleaders en de assistent vestigingsmanagers. Daarnaast ben je binnen Rel het aanspreekpunt voor zaken gerelateerd aan de vestiging;

  • Je leert om te werken met grote teams en om hierin verantwoordelijkheid te nemen;

  • Je stuurt dagelijks de Energiefixers aan in het behalen van hun doelstellingen en je draagt bij aan hun persoonlijke ontwikkeling en groei;

  • Je zorgt dat iedereen op de vestiging over de juiste papieren, spullen en de juiste energie beschikt;

  • Je bewaakt samen met de assistent vestigingsmanager en de shiftleaders onze kernwaarden op kantoor en op locatie;

  • Je zorgt samen met je collega’s voor een fantastische en waardevolle werkplek voor iedereen die bij ons werkt;

  • Je bent regelmatig op pad om het team te coachen. Daarnaast ben je bereid om af en toe eens in de avonden en/of weekenden te werken;

  • We zoeken een vestigingsmanager in Groningen, en wij verwachten dat je 4 dagen per week aanwezig bent op locatie.Met wie werk je samen?

Benieuwd naar je nieuwe collega's? Zie de Operations Energiefixers cirkel hier! Je wordt onderdeel van ons Fixers-team en je gaat nauw samenwerken met Jan-Willem, Lourens, Meike, Merlijn en Marijne. Daarnaast werk je samen ook samen met alle energiefixers binnen jouw vestiging!Voor wat hoort wat:

 • De salarisrange voor deze functie is € 2.500 - 3.250, op basis van 40 uur, ervaring, kennis en vaardigheden (hier wordt gesproken over een startsalaris). De onderkant van de range gaat op voor mensen die op onderdelen van de rol moeten groeien om de rol met grote mate van zelfstandigheid uit te voeren. De bovenkant van de range gaat op voor mensen waarvan tijdens de sollicitatieprocedure blijkt dat ze al aantoonbare ervaring hebben met werkzaamheden die bij de rol horen; 

 • Onbeperkt vakantiedagen met ‘fair use policy’ (dus een vrije dag op jouw verjaardag kan gewoon!)

 • Nationale Feestdagen in te zetten naar eigen wens;

 • Hybride werken (let op: tijdens de opstartfase zal je vaker aanwezig moeten zijn op locatie);

 • Regelmatige borrels en een tot twee keer per jaar een weekend weg samen;

 • Vier Rel-brede strategie dagen per jaar, waardoor je nauw betrokken bent bij de strategie van de organisatie;

 • Focus op groei en persoonlijke ontwikkeling, o.a. door 1:1 begeleiding van jouw coach om de twee weken, wekelijkse reflectie via 15Five-tool en een onderlinge feedbackcultuur;

 • Collectieve (groene) pensioenregeling via DoenPensioen (ASR), Rel legt 4.5% in en 3% eigen inleg;

 • Persoonlijk Ontwikkel-en vitaliteitsbudget van €750,- per jaar;

 • Een (refurbished) Macbook;

 • Vergoeding van woon-werkverkeer met OV;

 • Vega(n) lunch op kantoor;

 • Een betekenisvolle baan waarbij jij dagelijks impact maakt op de versnelling van de energietransitie, elke (full-time) Reller bespaart 442 ton CO2 per jaar;

 • Autonoom en zelfstandig werken (o.a. in de vorm van Holacracy), maar altijd met elkaar #samensterk.


Duurzaam werkgeverschap: wij werken zelfsturend!

Sinds 2022 werken we met Holacracy bij Rel. Holacracy is een werkwijze om met elkaar zelfsturing, autonomie en efficiënt werken te bereiken. Dit betekent dat iedereen in de eigen rollen zelfstandig besluiten neemt, autonoom werkt en zelf verantwoordelijkheid draagt. Er is nog veel meer te vertellen over (werken met) Holacracy. En dat zullen we zeker ook doen in jouw onboarding! Het belangrijkste voor nu is dat je weet dat Rel zelfsturend werkt en dat wij geloven dat dit voor fijnere efficiëntere werkomgeving zorgt.


Diversiteit & Inclusiviteit

We willen een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen. Lees hier meer over onze visie op diversiteit hier.

Vereisten

We hebben geen functie vereisten: we geloven dat je zelf prima kunt inschatten of je de rol zoals die hierboven staat omschreven goed kunt invullen. En of je er blij van wordt. Tijdens de sollicitatieprocedure zoeken we samen uit of we denken dat er een wederzijdse match is.


Sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte telefonische kennismaking. Want laten we eerlijk zijn, een vacaturetekst is ook maar een vacaturetekst en een CV is ook maar een CV. Het gaat ons allebei om de perso(o)n(en) achter de leuke tekst. Referentiechecks en (online) assessments maken onderdeel uit van de procedure. We houden van snelheid in de procedure.


Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Of twijfel je over de geschiktheid van de rol? Neem dan contact op met Carmen Kromhout via 0637166718 of [email protected] en wij praten je graag bij!


Wil je meer weten over ons en wat we doen? Klik hier.

of