Skip to content

Regiomanager Energietransitie

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandBusiness development

Functieomschrijving

Daar is 'ie dan: je nieuwe job als Regiomanager Energietransitie bij ons snelgroeiende bedrijf in het verduurzamen van woningen en wijken. Jouw #1 doel is om de verduurzaming van de gebouwde omgeving te versnellen in samenwerking met - en in opdracht van - de ongeveer 35 gemeenten waar je vanuit Rel eindverantwoordelijk voor bent. 

Hoe ga jij bijdragen? Missie en kernwaarden:

Samen hebben wij één missie: een duurzaam thuis voor iedereen. Wij geloven dat een gezonde bedrijfscultuur het succes bepaalt van het werk wat wij doen.

Om de energietransitie te versnellen zet een Reller zich vol positieve energie in, om de eigen rollen zo zelfstandig en goed mogelijk uit te voeren. Want alleen met een gezonde ‘can-do’ mindset kunnen wij de klimaatdoelen behalen. Natuurlijk doe je dit niet alleen, want Rellers zijn samen sterk. Soms lopen zaken zoals gepland of gehoopt. Ligt er zo'n uitdaging op je bord? Dan zet je als Reller nog een bakje (fairtrade) koffie en ga je in de 'fixen we'-modus. Want je durft verantwoordelijkheid te nemen en knopen door te hakken als de situatie daarom vraagt. Door de feedbackcultuur blijven Rellers continu leren en reflecteren en haal je het beste uit jezelf en je collega’s. Zo verlopen processen soepeler en worden (klimaat) doelstellingen sneller behaald. Met deze kernwaarden en cultuur draagt elke Reller dagelijks bij aan een stap richting CO2 neutraal 2050.


Herken jij jezelf hierin?

Je ben eindverantwoordelijk voor de ongeveer 35 gemeenten in jouw regio. Concreet betekent dit twee dingen:

 1. De gemeenten zijn blij zijn met de kwaliteit van onze dienstverlening en het onderlinge contact dat jij met ze hebt en 
 2. Samen met de gemeente maken we veel impact door veel projecten uit te voeren zoals collectieve inkoopacties voor isolatie/zonnepanelen/(hybride) warmtepompen, onze adviseurs aan huis en de inzet van energiefixers om CO2 te besparen en mensen in energiearmoede te helpen. Je bent eindverantwoordelijk voor de langlopende samenwerkingscontracten met gemeenten en opdrachtverstrekking van nieuwe (maatwerk) projecten in jouw regio.

Om deze doelen te bereiken communiceer je met wethouders, programmaleiders duurzaamheid/energietransitie en beleidsmedewerkers. Je verdiept je moeiteloos in nieuwe regelingen zoals het Nationaal Isolatieprogramma en het thema Energiearmoede. Je pikt signalen op bij jouw gemeenten en bijvoorbeeld tijdens netwerkevenementen. Je bespeurt kansen en mogelijkheden om gemeenten nog verder te helpen om de energietransitie te versnellen en zorgt dat onze diensten naadloos aansluiten op de behoeften van gemeenten.


Je kent en begrijpt onze markt: het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Je spreekt doorlopend met gemeenten waar we al mee samenwerken, maar ook met gemeenten waar we nog niet mee samenwerken. Ook alle stakeholders binnen een gemeente, zoals de energiecoöperatie(s), woningcorporatie(s) of netbeheerders spreek je regelmatig. Je vertegenwoordigt REL extern en geeft regelmatig presentaties om onze werkwijze en diensten toe te lichten. Gemeenten vinden in jou een prettig en professioneel gesprekspartner. 


Intern coach je 3-5 projectmanagers. Doordat je sterk bent in stakeholdermanagement, bewaak je samen de kwaliteit van de projecten in jouw regio en doe je verbeter voorstellen als die zich voordoen. Je herkent persoonlijke signalen van jouw coachees en gaat proactief het gesprek aan met mensen (en cirkels indien nodig). Je houdt het hoofd koel op het moment dat zaken anders lopen dan verwacht. Je durft beslissingen te nemen. 


Concreet betekent dit dat jij aan de slag gaat met de volgende taken:

 • ~30% van je tijd: relatiemanagement met gemeenten en stakeholders binnen de gemeente. Je zorgt doorlopend voor hoge tevredenheidscores omdat alles altijd soepel loopt.

 • ~30% van je tijd: contractvorming, opdrachtverstrekking en inkoopproces

 • ~15% van je tijd: kansen zien en benutten - werken aan nieuwe proposities voor REL

 • ~15% van je tijd: coaching van, en feedback geven aan, 3-5 collega’s

 • ~10% van je tijd: overig. Denk aan interne meets, sparren met collega's over vanalles en nogwat


Met wie werk je samen?
Je komt terecht in het team 'Sales & Accounts' met een aantal (zeer) ervaren collega's.Je werk primair samen met collega regiomanagers Fleur en Marieke en zal ook veel samenwerken met Rik, Jurgen en Paul


Voor wat hoort wat:


Primaire arbeidsvoorwaarden:

(De maandelijkse donatie naar een bankrekening naar keuze.)

 • De salarisrange voor deze functie is € 4.205,- tot 5.272,-, bruto op basis van 40 uur, ervaring, kennis en vaardigheden. De onderkant van de range gaat op voor mensen die op onderdelen van de rol moeten groeien om de rol met grote mate van zelfstandigheid uit te voeren. De bovenkant van de range gaat op voor mensen waarvan tijdens de sollicitatieprocedure blijkt dat zij de rol zoals hierboven omschreven met grote mate van zelfstandigheid kunnen uitvoeren;


Secundaire arbeidsvoorwaarden:

(Wel zo chill….)

 • Onbeperkt vakantiedagen met ‘fair use policy’ (dus een vrije dag op jouw verjaardag kan gewoon!);

 • Nationale Feestdagen in te zetten naar eigen wens (prima dus om 2e Pinksterdag in te wisselen voor Eid-al-Fitr);

 • Hybride werken: werk daar en waar jij je productief voelt en/of waar je blij van word;

 • Collectieve (groene) pensioenregeling via DoenPensioen (ASR), Rel legt 4.5% in en jij legt 3% in. Je eigen inleg kun je zelf omhoog bijstellen;

 • Persoonlijk Ontwikkel budget van €500,- per jaar om jou te helpen #lerenenreflecteren;

 • Persoonlijk Vitaliteitsbudget van €250,- per jaar via YourCampus, uit te besteden aan iets waar jij blij van word! Denk bijvoorbeeld aan een sportschool abonnement, een massage, of een ontspannend boek via bol.com, en nog veel meer;

 • Focus op groei en persoonlijke ontwikkeling, o.a. door 1:1 begeleiding van jouw coach om de twee weken, wekelijkse reflectie via 15Five-tool en een onderlinge feedbackcultuur;

 • Een (refurbished) Macbook;

 • Vergoeding van woon-werkverkeer met OV buiten Amsterdam (Amsterdammers’ op de fiets dus! Wel zo duurzaam ;)).


Tertiaire arbeidsvoorwaarden:

(Je wist niet dat deze categorie er ook nog was, hé?)

 • Nieuw duurzaam kantoor, 5 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid en naast het Beatrixpark (voor een lekkere wandeling!);

 • Regelmatige borrels en een tot twee keer per jaar een weekend weg samen;

 • Dagelijks vegetarische/vegan lunch op kantoor;

 • Elke dag vers fruit;

 • Een prettige meditatie-gebeds-kolfruimte waar je zen van word;

 • Kantoor piano (voor Rellers die het ook écht kunnen! );


Quartaire arbeidsvoorwaarden

(Als je denkt dat we een grap maken: dit heet echt zo. En stiekem vinden we deze categorie het belangrijkst!)

 • Een betekenisvolle baan waarbij jij dagelijks impact maakt op de versnelling van de energietransitie, elke (full-time) Reller bespaart 442 ton CO2 per jaar (dat is ongeveer 50(!) keer je eigen gemiddelde jaaruitstoot);

 • Vier Rel-brede strategie dagen per jaar, waardoor je nauw betrokken bent bij de strategie van de organisatie;

 • Veilige werkcultuur: 10 oktober 2023 hebben we de 1e prijs van de Werklef Award gewonnen;

 • Veel vrijheid en autonomie in hoe je je werk vormgeeft (o.a. in de vorm van Holacracy), maar altijd met elkaar #samensterk.


Wij werken zelfsturend!

Sinds 2022 werken we met Holacracy bij Rel. Holacracy is een werkwijze om met elkaar zelfsturing, autonomie en efficiënt werken te bereiken. Dit betekent dat iedereen in de eigen rollen zelfstandig besluiten neemt, autonoom werkt en zelf verantwoordelijkheid draagt. Tijdens de sollicitatieprocedure kun je uiteraard al je vragen stellen maar hier kun je alvast meer lezen over Holacracy.


Diversiteit & Inclusiviteit

We willen een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen. Lees hier meer over onze visie op diversiteit, gelijkheid en inclusie, onze nulmeting diversiteit en ons ‘bias-free’ sollicitatieprocedure.

Vereisten

Vereisten

We hebben geen functie vereisten: we geloven dat je zelf prima kunt inschatten of je de rol zoals die hierboven staat omschreven goed kunt invullen. En of je er blij van wordt. Tijdens de sollicitatieprocedure zoeken we samen uit of we denken dat er een wederzijdse match is.


Sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte telefonische kennismaking. Want laten we eerlijk zijn, een vacaturetekst is ook maar een vacaturetekst en een CV is ook maar een CV. Het gaat ons allebei om de perso(o)n(en) achter de leuke tekst. Referentiechecks en (online) assessments maken onderdeel uit van de procedure. We houden van snelheid in de procedure.


Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Of twijfel je over de geschiktheid van de rol? Neem dan contact op met Carmen Kromhout via 0637166718 en wij praten je graag bij!


Wil je meer weten over ons en wat we doen? Klik hier.

of