Skip to content

Projectmanager Energietransitie

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamProjectenteam

Functieomschrijving

Daar is 'ie dan: je nieuwe job als Projectmanager bij ons snelgroeiende bedrijf in het verduurzamen van woningen en wijken. Jouw #1 doel is voor ~10 gemeenten verantwoordelijk te zijn voor alle projecten waarmee we woningeigenaren en huurders helpen met het verduurzamen van hun huis.


Herken jij jezelf hierin?
Regionaal Energieloket helpt gemeenten met het uitvoeren van hun duurzaamheidsbeleid. Met projecten zoals collectieve inkoopacties voor isolatie, dubbel glas, zonnepanelen of (hybride) warmtepompen helpen we woningeigenaren op grote schaal bij het verduurzamen van hun huis. Je maakt dus echt - heel meetbaar - impact. Maar we doen ook projecten voor mensen met een kleine beurs of VvE's. Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor alle projecten die spelen in binnen een gemeente. Je hebt gemiddeld 8-10 gemeenten onder je hoede voor wie je het eerste aanspreekpunt bent, alle projecten voor inplant en zorgt dat alles soepel loopt. Je kunt supergoed overzicht houden over veel grote en kleine projecten, plannen en communiceren met veel verschillende persoonlijkheden en karakters. Je bewaart een goede balans tussen vriendelijk meebuigen met een gemeente en stevig in je schoenen staan.


Concreet betekent dit dat je van A-Z verantwoordelijk bent voor projecten (communicatie, stakeholdersmanagement, planning, webinars geven, budget, etc). In detail:

 • Projectplanning: je zorgt ervoor dat onze projecten van A tot Z netjes en volgens planning verlopen. Je bent met verschillende projecten tegelijk bezig en het is belangrijk dat je het overzicht behoudt.
 • Stakeholder management: je bent het eerste aanspreekpunt binnen de projecten voor vragen vanuit gemeenten, installateurs & overige stakeholders. Je onderhoudt wekelijks contact met de gemeenten.
 • Activatie: je informeert en verleidt woningeigenaren aan de slag te gaan. Je verzorgt presentaties op bewonersavonden in verschillende gemeenten over duurzaamheid en duurzame maatregelen. 
 • Interne communicatie: intern zorg je ervoor dat de klantenservice goed op de hoogte is van alle projecten en werk je samen met onze marketeer om onze projecten te promoten onder inwoners.


Innovatie

Je maakt als projectmanager de vertaalslag van het beleid van de gemeente naar de concrete uitvoering. Dat is leuk, want de markt van het verduurzamen van woningen en wijken is ontzettend in ontwikkeling. Als projectmanager identificeer je vanuit je rol als eerste aanspreekpunt wat er goed gaat en wat beter kan. Deze inzichten bespreek je met collega's en samen ben je doorlopend bezig met innovatie: het verbeteren van onze projecten, processen of je bedenkt zelfs hele nieuwe proposities.

Diversiteit

We willen een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen.  Lees onze visie op diversiteit hier.

Doorgroeimogelijkheden

We zijn in 2021 flink gegroeid waardoor er steeds meer mogelijkheden komen om extra verantwoordelijkheden te krijgen of mee te helpen met het verder uitbouwen van de organisatie. De organisatie is volop in ontwikkeling met allerhande (door)groeimogelijkheden als gevolg.

Vereisten

We hebben geen functie vereisten: we geloven dat je zelf prima kunt inschatten of je de rol zoals die hierboven staat omschreven goed kunt invullen. En of je er blij van wordt. Tijdens de sollicitatieprocedure zoeken we samen uit of we denken dat er een wederzijdse match is. Never try, never know:).


Wat bieden wij je?

 • Al onze arbeidsvoorwaarden zijn voor iedereen gelijk. Alleen het salaris verschilt per rol. Onbeperkte vakantiedagen, persoonlijk ontwikkel- en vitaliteitsbudget, nieuwe MacBook, duurzame pensioenregeling? Check! Kijk voor een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden op onze algemene vacaturepagina.
 • Salarisrange 
  • Voor projectmanagers: € 2.750-€3.750 bruto o.b.v. 40 uur + 8% vakantiegeld. De onderkant van de range gaat op voor mensen die op onderdelen van de rol moeten groeien om de rol met grote mate van zelfstandigheid uit te voeren. De bovenkant van de range gaat op voor mensen waarvan tijdens de sollicitatieprocedure blijkt dat zij de rol zoals hierboven omschreven met grote mate van zelfstandigheid kunnen uitvoeren;
  • Voor senior projectmanagers: € 3.750-€5.000 bruto o.b.v. 40 uur + 8% vakantiegeld. De onderkant van de range gaat op voor mensen die op onderdelen van de rol moeten groeien om de rol met grote mate van zelfstandigheid uit te voeren. De bovenkant van de range gaat op voor mensen waarvan tijdens de sollicitatieprocedure blijkt dat zij de rol zoals hierboven omschreven met grote mate van zelfstandigheid kunnen uitvoeren;
  • Het verschil tussen projectmanagers en senior projectmanagers is hoofdzakelijk dat senior projectmanagers ruime ervaring hebben met het uitvoeren van projecten in het verduurzamen van de gebouwde omgeving in samenwerking - c.q. in opdracht van - gemeenten. Senior projectmanagers spreken vanuit een grondige procesmatige én inhoudelijke kennis rondom het verduurzamen van de gebouwde omgeving want hen een natuurlijke senioriteit en autoriteit geeft.


Sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte telefonische kennismaking. Want laten we eerlijk zijn, een vacaturetekst is ook maar een vacaturetekst en een CV is ook maar een CV. Het gaat ons allebei om de perso(o)n(en) achter de leuke tekst. We hebben twee gesprekken waarvan het tweede gesprek een uitgebreider assessment is van ongeveer een dagdeel. Referentiechecks en (online) assessments maken onderdeel uit van de procedure. We houden van snelheid in de procedure.


Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Geen enkel probleem, neem dan contact op via werkenbij@regionaalenergieloket.nl. Twijfel je over de geschiktheid van de rol, mag je natuurlijk ook even bellen met Nadia op 0634279748!

Wil je meer weten over ons en wat we doen? Klik hier.

of