Skip to content

Projectleider energiearmoede

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamBusiness development

Functieomschrijving

Daar is 'ie dan: je nieuwe baan als projectleider energiearmoede bij ons snelgroeiende bedrijf. Jouw #1 doel is om op grote schaal woningeigenaren en huurders met energiearmoede te helpen met energie en geld besparen. Heel belangrijk werk met deze hoge gasprijzen.

Wat ga je precies doen?
Als projectleider ben jij verantwoordelijk voor het opzetten van teams van energiefixers die - op uitnodiging van de gemeente - bij mensen thuis langs gaan om kleine energiebesparende maatregelen (zoals LED lampen, radiatorfolie en tochtstrips) te plaatsen. In zeer korte tijd:

 1. denk je de operationele werkstromen uit, 
 2. bouw je de businesscase, 
 3. selecteert software voor soepele operationele processen
 4. werf je 10-50 energiefixers en leidt je hen op met behulp van onze reeds aanwezige trainingen
 5. maak je overeenkomsten met partners

Je bent overall verantwoordelijk voor alle projecten waar we energiefixers inzetten bij gemeenten. Die projecten geef je zelf ook vorm, samen met de gemeente. Uiteraard hoef je niet alles alleen te doen. Op dagelijkse basis werk je samen met Yosta Schuuring (Project manager) en een nieuw team energiefixers, die je samen met Nadia, Pol, Merlijn en Yosta gaat vinden en opleiden. Daarnaast zul je nauw samenwerken met de teamleads en product owners van het hele team. Maar jij bent wel de kartrekker. Je speelt een sleutelrol binnen het bedrijf. Je bent super ondernemend, je hebt ervaring met operationele en logistieke processen en je kunt 'van niets iets maken'. Business development zit in jouw bloed. Dit is de kans om veel duurzame impact te maken bij kwestbare huishoudens die het het hardste nodig hebben.


Wat verwachten we van jou binnen je eerste project?

 • Tussen nu en eind 2022 staan er enkele teams van energiefixers klaar om 'de straat op te gaan'.

 • Alle operationele processen staan

 • We zijn in enkele gemeenten live met teams van energiefixers die langs de deuren gaan.


Over Regionaal Energieloket
Regionaal Energieloket helpt gemeenten met het uitvoeren van hun duurzaamheidsbeleid. Met onze energieloketten, informatieve websites, geven we informatie over energiebesparende maatregelen. En met projecten zoals collectieve inkoopacties voor isolatie, dubbel glas, zonnepanelen of (hybride) warmtepompen helpen we woningeigenaren op grote schaal bij het verduurzamen van hun huis.

Daarnaast doen we ook projecten voor mensen met een kleine beurs. Door de stijgende gasprijzen zijn er veel gezinnen en huishoudens die moeite hebben hun energierekening te betalen. Afgelopen jaren heeft Regionaal Energieloket in samenwerking met ~80 gemeenten hen ondersteund door webinars te organiseren en cadeaubonnen voor energiebesparende producten aan te bieden. Aankomend jaar gaan we het samen met jou groter aanpakken!


Diversiteit
We willen een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen. Lees onze visie op diversiteit hier.


Doorgroeimogelijkheden
We zijn in 2021 flink gegroeid waardoor er steeds meer mogelijkheden komen om extra verantwoordelijkheden te krijgen of mee te helpen met het verder uitbouwen van de organisatie. De organisatie is volop in ontwikkeling met allerhande (door)groeimogelijkheden als gevolg.


Vereisten

We hebben geen functie vereisten: we geloven dat je zelf prima kunt inschatten of je de rol zoals die hierboven staat omschreven goed kunt invullen. En of je er blij van wordt. Tijdens de sollicitatieprocedure zoeken we samen uit of we denken dat er een wederzijdse match is. Never try, never know :).


Wat krijg je van ons?

 • Al onze arbeidsvoorwaarden zijn voor iedereen gelijk. Alleen het salaris verschilt per rol. Onbeperkte vakantiedagen, persoonlijk ontwikkel- en vitaliteitsbudget, nieuwe MacBook, duurzame pensioenregeling? Check! Kijk voor een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden op onze algemene vacaturepagina.

 • Salarisrange: Deze wordt besproken tijdens een eerste telefonische intake.

 • Onbeperkt vakantiedagen

 • Werken waar en wanneer je wil

 • Regelmatige borrels en jaarlijks weekend weg

 • Onze strategie bepalen we samen

 • Collectieve (groene) pensioenregeling via Brand New Day

 • Persoonlijk ontwikkelbudget van 750 euro per jaar

 • Nieuwe MacBook

 • Vergoeding van woon-werkverkeer als je met het OV komt

 • Nieuw kantoor, 5 minuten lopen van station Amsterdam Zuid

 • Dagelijkse vegetarische/vegan lunch op kantoor


Sollicitatieproces
We bellen je eerst voor een korte telefonische kennismaking. Want laten we eerlijk zijn, een vacaturetekst is ook maar een vacaturetekst en een CV is ook maar een CV. Het gaat ons allebei om de perso(o)n(en) achter de leuke tekst. Vervolgens plannen we een kennismakingsgesprek in.

Vragen?
Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Yosta is er om je vragen te beantwoorden. Hij is te bereiken via: yosta@regionaalenergieloket.nl of via 06-14339080.

Wil je meer weten over ons en wat we doen? Klik hier.

of