Skip to content

Klantenservice Duurzaam Wonen (Medewerker of Werkstudent)

Nederland, Noord-Holland, Amsterdam€ 2.250 - € 2.500 per maandKlant & Advies

Functieomschrijving

Daar is 'ie dan: je nieuwe job als Klantenservice Duurzaam Wonen Medewerker/Werkstudent bij ons snelgroeiende bedrijf in het verduurzamen van woningen en wijken. Jouw #1 doel is om alle vragen omtrent het verduurzamen van een woning met een glimlach te beantwoorden. 


De kernwaarden van een Reller

Samen hebben wij één missie: een duurzaam thuis voor iedereen.

Wij geloven dat een gezonde bedrijfscultuur het succes bepaalt van het werk wat wij doen. 


Om de energietransitie te versnellen zet een Reller zich vol positieve energie in, om de eigen rollen zo zelfstandig en goed mogelijk uit te voeren. Want alleen met een gezonde ‘can-do’ mindset kunnen wij de klimaatdoelen behalen. Natuurlijk doe je dit niet alleen, want Rellers zijn samen sterk. Soms lopen zaken echter niet altijd zoals gepland of gehoopt. Wanneer zo’n uitdaging zich presenteert zet je als Reller nog een bakje (fairtrade) koffie, en denkt: ‘fixen we’, want je durft jouw verantwoordelijkheid te nemen en knopen door te hakken wanneer de situatie daar naar vraagt. Door de feedbackcultuur blijven Rellers continu leren en reflecteren en haal je het beste uit jezelf en je collega’s. Zo verlopen processen soepeler en worden (klimaat) doelstellingen sneller behaald. Met deze kernwaarden en cultuur draagt elke Reller dagelijks bij aan een stap richting CO2 neutraal 2050.


Herken jij jezelf hierin?

 • Je bent communicatief vaardig, geduldig en met jouw inzet worden onze klanten en partners super blij.
 • Je bent leergierig en wilt graag meer leren over het verduurzamen van gebouwen.
 • Je bent klantgericht en je laat geen vraag onbeantwoord.
 • Voor in dienst: Je bent binnenkort beschikbaar voor 32 tot 40 uur per week
 • Als werkstudent: Je bent snel beschikbaar van 24 tot 40 uur per week (op werkdagen tussen 08:30-17:30u)
 • Je hebt affiniteit met duurzaamheid en draagt graag bij aan de energietransitie.


We bieden de klantenservice rol aan op twee manieren: als vaste medewerker (32-40 uur) of als werkstudent (16-24 uur).


Wat ga je doen als Medewerker Klantenservice (32 tot 40 uur)?

Je wordt vast onderdeel van ons Klantenservice team en gaat je richten op het beantwoorden van allerhande vragen van woningeigenaren. Het verduurzamen van je huis is een ingewikkelde klus. Woningeigenaren weten ons inmiddels goed te vinden en hen voorzien van goede, onafhankelijke en helpende informatie is een essentieel onderdeel van ons bedrijf. Je werkt direct samen met het Klantenservice team, maar je zal met alle onderdelen van het bedrijf te maken krijgen. Werkt de website niet, of staat een project niet goed ingeregeld? Via de klantenservice komt dergelijke informatie vaak het bedrijf binnen. Je bent naast klantgericht dus ook een probleemoplosser. Je werk bestaat niet alleen uit vragen beantwoorden, maar ook uit nadenken of je die vragen kan voorkomen. Het is jouw taak om onze klanten te helpen bij vragen zoals 'Ik wil mijn huis aardgasvrij maken, hoe doe ik dat?' en 'Hoe moet ik me inschrijven voor één van jullie acties in mijn buurt?'


Je merkt het, soms korte en simpel te beantwoorden vragen, maar ook wel meer technische vragen. Gelukkig heb je een team van technisch adviseurs om op terug te vallen als je het antwoord niet direct weet. Als energieloket spelen we een cruciale rol in het beantwoorden van (onder andere) deze vragen op een onafhankelijke en neutrale wijze. Als we mensen niet helpen met dit soort vragen komt de energietransitie niet op gang. Wij denken met de klanten mee over een goed en slim plan van aanpak, om hen vervolgens te helpen met de uitvoering. Kennis over de energietransitie en duurzame maatregelen is daarom een pré, maar met een goede dosis motivatie leiden we je ook graag intern op om goed antwoord te kunnen geven op dit soort vragen.


Daarnaast bieden wij met onze collectieve acties in onze partnergemeenten de mogelijkheid om eenvoudig gezamenlijk zonnepanelen en isolatie aan te schaffen tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding. Met onze wijkgerichte aanpak helpen we gemeenten een juiste prioritering te maken welke wijken er verduurzaamt moeten gaan worden, hoe dit het beste gedaan kan worden en wanneer. We organiseren informatieavonden om inwoners en woningeigenaren te informeren over het aardgasvrij maken van de woning. Rondom deze activiteiten (en nog vele andere onderwerpen) kunnen ook vragen binnenkomen. Het is daarom belangrijk dat je altijd op de hoogte bent van wat er zowel buiten als binnen ons bedrijf speelt. Kortom, het is echt wel een functie om je tanden in vast te bijten want de kans dat je binnen een paar maanden uitgeleerd bent is nihil.


Concreet betekent dit voor jou als vaste medewerker:

 • De focus voor jou ligt op het beantwoorden van binnenkomende vragen via de telefoon en mail. Dit kunnen woningeigenaren zijn, maar ook installatiebedrijven en onze partnergemeenten.
 • Interne communicatie: intern zorg je ervoor dat alle teams goed op de hoogte zijn van de binnenkomende vragen en signaleer je welke zaken of problemen er specifiek spelen bij onze klanten. Hier leren we namelijk weer van en dat vinden we belangrijk. Andersom, zorg je er ook voor dat jij op de hoogte bent van wat er speelt bij de andere teams.
 • Je gaat naast je dagelijkse werkzaamheden, ook doorlopend nadenken over hoe we ons klantenserviceteam naar een hoger niveau kunnen tillen. Dit betekent continue evalueren wat we doen, indien nodig bijsturen en uitvoeren.
 • In grote lijnen ziet je weekindeling er als volgt uit:
 • 80% van je tijd ben je bezig met het helpen van woningeigenaren en onze partners via de telefoon en e-mail.
 • 10% gaat naar intern afstemmen en overleggen.
 • 5% van je tijd houd je jezelf op de hoogte van wat er binnen en buiten de organisatie gebeurt. De verduurzamingsmarkt is volop in beweging. Dat betekent veel lezen en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de Nederlandse energietransitie, denk aan subsidiemogelijkheden en nieuwe duurzame technieken.
 • 5% van je tijd ben je actief aan het nadenken over hoe we onze operatie kunnen verbeteren.
 • Je bent voor ons succesvol als jouw klantcontact gemiddeld een 8,5 scoort op klanttevredenheid. In onze ervaring is daar kennis, klantvriendelijkheid en een positieve mindset voor nodig.


Voor wat hoort wat: 

 • Nationale Feestdagen in te zetten naar eigen wens;

 • De salarisrange voor deze functie is € 2.250 - 2.500 bruto op basis van 40 uur, ervaring, kennis en vaardigheden. De onderkant van de range gaat op voor mensen die op onderdelen van de rol moeten groeien om de rol met grote mate van zelfstandigheid uit te voeren. De bovenkant van de range gaat op voor mensen waarvan tijdens de sollicitatieprocedure blijkt dat zij de rol zoals hierboven omschreven met grote mate van zelfstandigheid kunnen uitvoeren;

 • Onbeperkt vakantiedagen met ‘fair use policy’ (dus een vrije dag op jouw verjaardag kan gewoon!)

 • Werken waar en wanneer je wilt.. Thuiswerken? Check! Af en toe een weekje werken vanuit een zonnig oord? Check! Wij richten ons op output en niet op input;

 • Regelmatige borrels en een tot twee keer per jaar een weekend weg samen;

 • Vier Rel-brede strategie dagen per jaar, waardoor je nauw betrokken bent bij de strategie van de organisatie;

 • Focus op groei en persoonlijke ontwikkeling, o.a. door 1:1 begeleiding van jouw coach om de twee weken, wekelijkse reflectie via 15Five-tool en een onderlinge feedbackcultuur;

 • Collectieve (groene) pensioenregeling via DoenPensioen (ASR), Rel legt 4.5% in en 3% eigen inleg;

 • Persoonlijk Ontwikkel-en vitaliteitsbudget van €750,- per jaar;

 • Een (refurbished) Macbook;

 • Vergoeding van woon-werkverkeer met OV;

 • Nieuw duurzaam kantoor, 5 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid;

 • Dagelijks vegetarische/vegan lunch op kantoor;

 • Een betekenisvolle baan waarbij jij dagelijks impact maakt op de versnelling van de energietransitie, elke (full-time) Reller bespaart 442 ton CO2;

 • Autonoom en zelfstandig werken (o.a. in de vorm van Holacracy), maar altijd met elkaar #samensterk.


Wat ga je doen als Werkstudent Klantenservice (16 tot 24 uur)?

Je wordt onderdeel van het groeiende Klantenservice team en je gaat daarmee nauw samenwerken met collega's van team 'Operations'. Het is jouw taak om onze klanten te helpen bij vragen zoals ‘Ik wil mijn cadeaubon verzilveren, hoe doe ik dat?’ en ‘Welke kleine energiebesparende maatregelen kan ik toepassen in mijn woning?’. Wij werken niet met een belscript, maar geloven in een persoonlijke benadering waardoor je in een gesprek meer vrijheid hebt en je eigen stem kan laten horen.


Als energieloket spelen we een cruciale rol in het beantwoorden van (onder andere) deze vragen. Wij denken met de klanten mee en helpen hen verder in het proces. Daarnaast help je het team bij het vinden van eventuele bottlenecks in de processen en zorg je voor een brugfunctie tussen de klant en het team. Hier leren we namelijk weer van en dat vinden we belangrijk. Andersom, zorg je er ook voor dat jij op de hoogte bent van wat er speelt binnen het team.


Concreet betekent dit voor jou als werkstudent:

 • De focus voor jou ligt op het beantwoorden van binnenkomende vragen via de telefoon en e-mail over het lopende cadeaubonnen project.
 • Je signaleert welke zaken er specifiek spelen bij onze klanten.
 • In grote lijnen ziet je dagindeling er als volgt uit:
 • 80% van de tijd ben je bezig met het helpen van bewoners uit verschillende gemeenten via de mail en telefoon.
 • 15% gebruik je voor noteer- en uitzoekwerk met terugkoppeling aan bewoners.
 • 5% gaat naar intern afstemmen en overleggen.


Voor wat hoort wat (werkstudent); 

 • Een nulurencontract met een uurloon van 13,50 euro bruto per uur, incl. 8% vakantiegeld;
 • Werken waar en wanneer je wilt.. Thuiswerken? Check! ;
 • Nieuw duurzaam kantoor, 5 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid;
 • Dagelijks vegetarische/vegan lunch op kantoor;
 • Een betekenisvolle baan waarbij jij impact maakt op de versnelling van de energietransitie;
 • Regelmatige borrels op kantoor;


Met wie werk je samen?

Leren, kennis delen en adviseren doe je samen met de andere klantenservice collega's. Een hechte groep gezellige enthousiastelingen met een passie voor duurzaamheid. Angela is Cirkel Lead Klantenservice en Coach. 

Je komt, onder andere, samen te werken met de volgende collega's: 


Diversiteit

We willen een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen. Lees hier meer over onze visie op diversiteit hier.

Vereisten

We hebben geen harde functie vereisten: we geloven dat je zelf prima kunt inschatten of je de rol zoals die hierboven staat omschreven goed kunt invullen. En of je er blij van wordt. Tijdens de sollicitatieprocedure zoeken we samen uit of we denken dat er een wederzijdse match is.


Sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte telefonische kennismaking. Want laten we eerlijk zijn, een vacaturetekst is ook maar een vacaturetekst en een CV is ook maar een CV. Het gaat ons allebei om de perso(o)n(en) achter de leuke tekst. We hebben twee gesprekken waarvan het tweede gesprek een uitgebreider assessment is van ongeveer een dagdeel. Referentiechecks en (online) assessments maken onderdeel uit van de procedure. We houden van snelheid in de procedure.


Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Geen enkel probleem, neem dan contact op via [email protected]. Twijfel je over de geschiktheid van de rol, mag je natuurlijk ook even bellen met Carmen (06-37166718) of Nadia (06-34279748).


Wil je meer weten over ons en wat we doen? Klik hier.

of