Overslaan naar content

Senior Front-end Developer

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland€ 5.500 - € 6.500 per maandProduct team

Functieomschrijving

Daar is 'ie dan: je nieuwe job als Frontend Developer bij ons snelgroeiende bedrijf in het verduurzamen van woningen en wijken. Jouw #1 doel is om te helpen de energietransitie in Nederland te versnellen door onze digitale webproducten te onderhouden én uit te breiden met nieuwe functionaliteiten. 


*** This is a Dutch role. English speaking candidates will not be considered*** 


Hoe ga jij bijdragen? Missie en kernwaarden:

Samen hebben wij één missie: een duurzaam thuis voor iedereen.

Wij geloven dat een gezonde bedrijfscultuur het succes bepaalt van het werk wat wij doen.

Om de energietransitie te versnellen zet een Reller zich vol positieve energie in, om de eigen rollen zo zelfstandig en goed mogelijk uit te voeren. Want alleen met een gezonde ‘can-do’ mindset kunnen wij de klimaatdoelen behalen. Natuurlijk doe je dit niet alleen, want Rellers zijn samen sterk. Soms lopen zaken niet zoals gepland of gehoopt. Ligt er zo'n uitdaging op je bord? Dan zet je als Reller nog een bakje (fairtrade) koffie en ga je in de 'fixen we'-modus. Want je durft verantwoordelijkheid te nemen en knopen door te hakken als de situatie daarom vraagt. Door de feedbackcultuur blijven Rellers continu leren en reflecteren en haal je het beste uit jezelf en je collega’s. Zo verlopen processen soepeler en worden (klimaat) doelstellingen sneller behaald. Met deze kernwaarden en cultuur draagt elke Reller dagelijks bij aan een stap richting CO2-neutraal 2050.


Herken jij jezelf hierin?

Je vindt het een vette uitdaging om slimme (web)apps te ontwikkelen die niet alleen gebruikmaken van de nieuwste en beste technologieën, maar die ook bijdragen aan het halen van de klimaatdoelstellingen. Je hebt aantoonbare ervaring met frontend ontwikkeling en vervult graag een verbindende rol tussen frontend en backend specialisten.

Onze tech stack is:

 • Code flavour: Typescript

 • Front-end: Nuxtjs / Vuejs

 • Back-end: NestJS/NodeJS

 • CMS: Contentful

 • Hosting en serverless functions: AWS en Cloudflare

 • Database: Postgres


We hechten meer waarde aan een goede basis in JavaScript, dan aan ervaring met specifieke frameworks.

Bij het ontwikkelen van nieuwe producten werken we vaak in sprints en flirten we met Scrum, verder kan je je tijd naar eigen inzicht indelen.

Producten en gebieden waar je aan werkt zijn bijvoorbeeld:

 • De landingspagina’s, webformulieren, webapplicaties, en andere producten binnen de user journeys voor onze collectieve inkoopacties voor zonnepanelen, warmtepompen en isolatiemateriaal;

 • Het verzorgen van goede toegankelijkheid en een prettige ervaring voor alle gebruikers van onze producten, op alle mogelijke devices. Denk hierbij aan het toepassen van de WCAG-richtlijnen, A11Y en goede UX;

 • De energieloketten die wij beheren voor >100 gemeenten op https://regionaalenergieloket.nl/. Dat vraagt om ‘schaalbaar maatwerk’: continu een goede balans zoeken tussen standaardisatie (om de website stabiel te houden) en maatwerk (omdat elke klant specifieke wensen heeft).


Concreet betekent dit dat jij aan de slag gaat met de volgende taken:

 • Frontend: het onderhouden, doorontwikkelen en uitbreiden van onze online diensten;

 • CMS: je sleutelt regelmatig aan de inrichting van onze Contentful-omgevingen zodat onze contentmanagers er goed mee uit de voeten kunnen;

 • Kennisdeling: binnen ons team van developers wisselen we kennis en ideeën uit over ontwikkelingen en mogelijke productverbeteringen.

Daarnaast is er ook ruimte om mee te denken over data vraagstukken, security, en bijvoorbeeld de backend, afhankelijk van je affiniteit.


Met wie werk je samen?

Je werkt nauw samen met onze ervaren front-enders Hendrik-Jan en Mark, back-enders Joris en Tal, dataspecialist Laurens en full-stacker Elco. Ook heb je geregeld contact met product owner Frankie en - wanneer nodig - met de business owners die binnen Rel verantwoordelijk zijn voor de diensten die we aan onze klanten leveren.

Hendrik-Jan, Tal, Laurens en Frankie werken meestal op ons kantoor in Amsterdam. Mark, Joris en Elco werken remote vanuit het buitenland.

Benieuwd naar je nieuwe collega's? Zie de volledige Product (IT) cirkel hier!


Voor wat hoort wat:


Primaire arbeidsvoorwaarden:

(De maandelijkse donatie naar een bankrekening naar keuze.)

 • De salarisrange voor deze functie is €5.500,- t/m €6.500,- bruto op basis van 40 uur, ervaring, kennis en vaardigheden. De onderkant van de range gaat op voor mensen die op onderdelen van de rol moeten groeien om de rol met grote mate van zelfstandigheid uit te voeren. De bovenkant van de range gaat op voor mensen waarvan tijdens de sollicitatieprocedure blijkt dat zij de rol zoals hierboven omschreven met grote mate van zelfstandigheid kunnen uitvoeren;


Secundaire arbeidsvoorwaarden:

(Wel zo chill….)

 • Onbeperkt vakantiedagen met ‘fair use policy’ (dus een vrije dag op jouw verjaardag kan gewoon!);

 • Nationale Feestdagen in te zetten naar eigen wens (prima dus om 2e Pinksterdag in te wisselen voor Eid-al-Fitr);

 • Hybride werken: werk daar en waar jij je productief voelt en/of waar je blij van wordt;

 • Collectieve (groene) pensioenregeling via DoenPensioen (ASR), Rel legt 4.5% in en jij legt 3% in. Je eigen inleg kun je zelf omhoog bijstellen;

 • Persoonlijk Ontwikkelbudget van €500,- per jaar om jou te helpen #lerenenreflecteren;

 • Persoonlijk Vitaliteitsbudget van €250,- per jaar via YourCampus, uit te besteden aan iets waar jij blij van wordt! Denk bijvoorbeeld aan een sportschoolabonnement, een massage, of een ontspannend boek via bol.com, en nog veel meer;

 • Focus op groei en persoonlijke ontwikkeling, o.a. door 1:1 begeleiding van jouw coach om de twee weken, wekelijkse reflectie via 15Five-tool en een onderlinge feedbackcultuur;

 • Een (refurbished) Macbook;

 • Vergoeding van woon-werkverkeer met OV buiten Amsterdam (Amsterdammers op de fiets dus! Wel zo duurzaam ;)).


Tertiaire arbeidsvoorwaarden:

(Je wist niet dat deze categorie er ook nog was, hé?)

 • Nieuw duurzaam kantoor, 5 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid en naast het Beatrixpark (voor een lekkere wandeling!);

 • Regelmatige borrels en een tot twee keer per jaar een weekend weg samen;

 • Dagelijks vegetarische/vegan lunch op kantoor;

 • Elke dag vers fruit;

 • Een prettige meditatie-gebeds-kolfruimte waar je zen van wordt;

 • Kantoor piano (voor Rellers die het ook écht kunnen! );


Quartaire arbeidsvoorwaarden

(Als je denkt dat we een grap maken: dit heet echt zo. En stiekem vinden we deze categorie het belangrijkst!)

 • Een betekenisvolle baan waarbij jij dagelijks impact maakt op de versnelling van de energietransitie, elke (full-time) Reller bespaart 442 ton CO2 per jaar (dat is ongeveer 50(!) keer je eigen gemiddelde jaar uitstoot);

 • Vier Rel-brede strategie dagen per jaar, waardoor je nauw betrokken bent bij de strategie van de organisatie;

 • Veilige werkcultuur: 10 oktober 2023 hebben we de 1e prijs van de Werklef Award gewonnen;

 • Veel vrijheid en autonomie in hoe jij je werk vormgeeft (o.a. in de vorm van Holacracy), maar altijd met elkaar #samensterk.


Wij werken zelfsturend!

Sinds 2022 werken we met Holacracy bij Rel. Holacracy is een werkwijze om met elkaar zelfsturing, autonomie en efficiënt werken te bereiken. Dit betekent dat iedereen in de eigen rollen zelfstandig besluiten neemt, autonoom werkt en zelf verantwoordelijkheid draagt. Tijdens de sollicitatieprocedure kun je uiteraard al je vragen stellen maar hier kun je alvast meer lezen over Holacracy.


Diversiteit & Inclusie

We willen een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen. Lees hier meer over onze visie op diversiteit, gelijkheid en inclusie, onze nulmeting diversiteit en ons ‘bias-free’ sollicitatieprocedure.

Vereisten

We hebben geen functie vereisten: we geloven dat je zelf prima kunt inschatten of je de rol zoals die hierboven staat omschreven goed kunt invullen. En of je er blij van wordt. Tijdens de sollicitatieprocedure zoeken we samen uit of we denken dat er een wederzijdse match is.


Sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte telefonische kennismaking. Want laten we eerlijk zijn, een vacaturetekst is ook maar een vacaturetekst en een CV is ook maar een CV. Het gaat ons allebei om de perso(o)n(en) achter de leuke tekst. Referentiechecks en (online) assessments maken onderdeel uit van de procedure. We houden van snelheid in de procedure.


Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Of twijfel je over de geschiktheid van de rol? Neem dan contact op met Reinier Schneider via [email protected] en wij praten je graag bij!


Wil je meer weten over ons en wat we doen? Klik hier.

of