Skip to content

Communicatieadviseur

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland€ 3.250 - € 3.600 per maand

Functieomschrijving

Daar is 'ie dan: je nieuwe job als communicatieadviseur bij ons snelgroeiende bedrijf in het verduurzamen van woningen en wijken.


Klimaatverandering vraagt om gedragsverandering. En om gedragsverandering te bewerkstelligen, is heldere en overtuigende communicatie essentieel. Met jouw expertise help je ~100 gemeenten bij het informeren en activeren van inwoners om hun woning te verduurzamen. Het is jouw #1 doel klimaatcommunicatie zo effectief mogelijk in te zetten.

De kernwaarden van een Reller

Samen hebben wij één missie: een duurzaam thuis voor iedereen.

Wij geloven dat een gezonde bedrijfscultuur het succes bepaalt van het werk wat wij doen.

Om de energietransitie te versnellen zet een Reller zich vol positieve energie in, om de eigen rollen zo zelfstandig en goed mogelijk uit te voeren. Want alleen met een gezonde ‘can-do’ mindset kunnen wij de klimaatdoelen behalen. Natuurlijk doe je dit niet alleen, want Rellers zijn samen sterk. Soms lopen zaken zoals gepland of gehoopt. Ligt er zo'n uitdaging op je bord? Dan zet je als Reller nog een bakje (fairtrade) koffie en ga je in de 'fixen we'-modus. Want je durft verantwoordelijkheid te nemen en knopen door te hakken als de situatie daarom vraagt. Door de feedbackcultuur blijven Rellers continu leren en reflecteren en haal je het beste uit jezelf en je collega’s. Zo verlopen processen soepeler en worden (klimaat) doelstellingen sneller behaald. Met deze kernwaarden en cultuur draagt elke Reller dagelijks bij aan een stap richting CO2 neutraal 2050.


Herken jij jezelf hierin?
Je vindt het leuk om complexe informatie begrijpelijk te maken voor verschillende doelgroepen. Zowel mondeling als schriftelijk kun je een boodschap goed verwoorden. Je bent goed in het opbouwen van sterke relaties en het inleven in anderen. Hierdoor begrijp je behoeften goed en weet je die te vertalen naar oplossingen die bijdragen aan klanttevredenheid. Ook ben je goed in organiseren; je weet prioriteiten en doelen te stellen en de benodigde acties te plannen, waardoor je nooit een deadline mist. Je bent in staat om data te vertalen naar concrete inzichten en acties. Daarnaast ben je creatief en weet je innovatieve manieren te vinden om de boodschap over te brengen. Bij een probleem zie je vrijwel meteen verschillende oplossingen. En last but not least: duurzaamheid is oprecht belangrijk voor je.


Concreet betekent dit dat jij aan de slag gaat met de volgende taken:

 • Adviseren van communicatieprofessionals en beleidsmakers bij het opzetten van effectieve campagnes rondom duurzaamheidsacties. Met name activiteiten binnen het Nationaal Isolatieprogramma en acties om energiearmoede te bestrijden;

 • (Laten) maken van content. Denk aan persberichten, bewonersbrieven, social media berichten, drukwerk en infographics;

 • Opzetten van experimenten (bijv. A/B tests) ten behoeve van optimalisatie;

 • Tracken en rapporteren over de resultaten van de communicatie-inspanningen en deze gebruiken om de strategieën en plannen bij te stellen;

 • Proactief delen van inzichten met stakeholders (zowel intern als extern);


Met wie werk je samen?

Je werkt in de Marcom cirkel, samen met jouw coach Joppe en directe collega’s Bernadette (contentspecialist) en Esmé (communicatieadviseur). Bernadette richt zich vooral op content voor de website regionaalenergieloket.nl. Esmé houdt zich voornamelijk bezig met B2B marketing en employer branding. Zie hier de MarCom cirkel!


Voor wat hoort wat:

 • De salarisrange voor deze functie is € 3.250 - 3.600,- bruto op basis van 40 uur, ervaring, kennis en vaardigheden. De onderkant van de range gaat op voor mensen die op onderdelen van de rol moeten groeien om de rol met grote mate van zelfstandigheid uit te voeren. De bovenkant van de range gaat op voor mensen waarvan tijdens de sollicitatieprocedure blijkt dat zij de rol zoals hierboven omschreven met grote mate van zelfstandigheid kunnen uitvoeren;

 • Onbeperkt vakantiedagen met ‘fair use policy’ (dus een vrije dag op jouw verjaardag kan gewoon!);

 • Nationale Feestdagen in te zetten naar eigen wens;

 • Hybride werken;

 • Regelmatige borrels en een tot twee keer per jaar een weekend weg samen;

 • Vier Rel-brede strategie dagen per jaar, waardoor je nauw betrokken bent bij de strategie van de organisatie;

 • Focus op groei en persoonlijke ontwikkeling, o.a. door 1:1 begeleiding van jouw coach om de twee weken, wekelijkse reflectie via 15Five-tool en een onderlinge feedbackcultuur;

 • Collectieve pensioenregeling via DoenPensioen (ASR);

 • Persoonlijk Ontwikkel-en vitaliteitsbudget van €750,- per jaar;

 • Een (refurbished) Macbook;

 • Vergoeding van woon-werkverkeer met OV;

 • Nieuw duurzaam kantoor, 5 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid en naast het Beatrixpark (voor een lekkere wandeling!);

 • Dagelijks vegetarische/vegan lunch op kantoor;

 • Een betekenisvolle baan waarbij jij dagelijks impact maakt op de versnelling van de energietransitie, elke (full-time) Reller bespaart 442 ton CO2 per jaar;

 • Autonoom en zelfstandig werken (o.a. in de vorm van Holacracy), maar altijd met elkaar #samensterk;


Duurzaam werkgeverschap: wij werken zelfsturend!

Sinds 2022 werken we met Holacracy bij Rel. Holacracy is een werkwijze om met elkaar zelfsturing, autonomie en efficiënt werken te bereiken. Dit betekent dat iedereen in de eigen rollen zelfstandig besluiten neemt, autonoom werkt en zelf verantwoordelijkheid draagt. Er is nog veel meer te vertellen over (werken met) Holacracy. En dat zullen we zeker ook doen in jouw onboarding! Het belangrijkste voor nu is dat je weet dat Rel zelfsturend werkt en dat wij geloven dat dit voor een fijnere, efficiëntere werkomgeving zorgt.


Diversiteit & Inclusiviteit

We willen een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen. Lees hier meer over onze visie op diversiteit hier.

Vereisten

Vereisten

We hebben geen functie vereisten: we geloven dat je zelf prima kunt inschatten of je de rol zoals die hierboven staat omschreven goed kunt invullen. En of je er blij van wordt. Tijdens de sollicitatieprocedure zoeken we samen uit of we denken dat er een wederzijdse match is.


Sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte telefonische kennismaking. Want laten we eerlijk zijn, een vacaturetekst is ook maar een vacaturetekst en een CV is ook maar een CV. Het gaat ons allebei om de perso(o)n(en) achter de leuke tekst. Referentiechecks en (online) assessments maken onderdeel uit van de procedure. We houden van snelheid in de procedure.


Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Of twijfel je over de geschiktheid van de rol? Neem dan contact op met Carmen Kromhout via 0637166718 en wij praten je graag bij!


Wil je meer weten over ons en wat we doen? Klik hier.

of