Skip to content

Business & financial controller

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamOperations

Functieomschrijving

Daar is 'ie dan: je nieuwe job als Controller bij ons snelgroeiende bedrijf in het verduurzamen van woningen en wijken. Jouw #1 doel is om als financiële geweten van het bedrijf zowel terug te kijken (kloppende jaarrekeningen, dashboards) als vooruit te kijken (meekijken op business cases, financiële planning).


Herken jij jezelf hierin?
Regionaal Energieloket helpt gemeenten met het uitvoeren van hun duurzaamheidsbeleid. Met projecten zoals collectieve inkoopacties voor isolatie, dubbel glas, zonnepanelen of (hybride) warmtepompen helpen we woningeigenaren op grote schaal bij het verduurzamen van hun huis. Daarnaast helpen we mensen met een kleine beurs via een cadeaubonnensysteem aan kleine energiebesparende maatregelen zoals tochtstrips of radiatorfolie. In 2021 hebben ~250.000 unieke woningen maatregelen getroffen. Je kunt je voorstellen dat daar een behoorlijke administratie bij komt kijken. Om onze volledige reporting in goede banen te leiden zoeken we een ervaren "pietje precies", oftewel een ervaren controller. Wat de rol leuk maakt - denken wij - is dat je zowel terugkijkt en verantwoordelijk bent voor kloppende cijfers, maar ook vooruit kijkt. In de zomer van 2021 waren we met ~25 mensen, nu met ~50 mensen. De groei zorgt voor een positieve dynamiek waarin veel kansen ontstaan. Je analyseert trends in de markt én onze proposities en adviseert de organisatie als geheel over de verbetering van onze (financiële) performance. 


Mensen met wie je samenwerkt

Op dagelijkse basis werk je samen met Mirka Stolk (financiële administratie) en Joppe Out (mede-oprichter). In de zoektocht naar de verdeling van werkzaamheden kwamen we dit plaatje tegen wat de onderlinge verdeling van werkzaamheden goed dekt. In het kader van pragmatisme hebben we het plaatje maar toegevoegd aan deze vacature. We zoeken iemand die de rode werkzaamheden oppakt. De blauwe zaken worden opgepakt door Joppe Out. De werkzaamheden in het zwart zijn de verantwoordelijkheid van Mirka Stolk.In aanvulling op het bovenstaande plaatje:

  1. Je zorgt voor accurate financiële rapportages. Je bent in staat om snel de oorsprong van niet-kloppende cijfers te achterhalen en een oplossing te bedenken om de cijfers kloppend te krijgen. Je overziet samen met de financiële administratie (Mirka) de maand- en jaarafsluiting.  
  2. Je ondersteunt collega's met het opzetten en monitoren van projectbegrotingen.
  3. Je voorkomt fraude en fouten door goede 'internal controls' in te regelen met als motto 'zoveel als nodig maar zo weinig als mogelijk'. 
  4. Je bent het primaire aanspreekpunt voor onze eigen accountant en/of voor de accountants van gemeenten richting wie we rapportageverplichtingen hebben. Je beantwoordt de vragen van de accountant efficiënt en volledig.
  5. Aangezien we flink groeien, groeit ook de complexiteit van onze rapportageprocessen. Je anticipeert op de groeiende complexiteit door te zorgen voor schaalbare tools en systemen (we werken op dit moment met Exact Online en Visionplanner).
  6. Je bent de primaire sparringspartner van Joppe.


Diversiteit

We willen een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen.  Lees onze visie op diversiteit hier.

Vereisten

We hebben geen functie vereisten: we geloven dat je zelf prima kunt inschatten of je de rol zoals die hierboven staat omschreven goed kunt invullen. En of je er blij van wordt. Tijdens de sollicitatieprocedure zoeken we samen uit of we denken dat er een wederzijdse match is. Never try, never know:).


Wat bieden wij je?

  • Al onze arbeidsvoorwaarden zijn voor iedereen gelijk. Alleen het salaris verschilt per rol. Onbeperkte vakantiedagen, persoonlijk ontwikkel- en vitaliteitsbudget, nieuwe MacBook, duurzame pensioenregeling? Check! Kijk voor een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden op onze algemene vacaturepagina.
  • Salarisrange: Deze wordt besproken tijdens een eerste telefonische intake.


Sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte telefonische kennismaking. Want laten we eerlijk zijn, een vacaturetekst is ook maar een vacaturetekst en een CV is ook maar een CV. Het gaat ons allebei om de perso(o)n(en) achter de leuke tekst. We hebben twee gesprekken waarvan het tweede gesprek een uitgebreider assessment is van ongeveer een dagdeel. Referentiechecks en (online) assessments maken onderdeel uit van de procedure. We houden van snelheid in de procedure.


Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Geen enkel probleem, neem dan contact op via werkenbij@regionaalenergieloket.nl. Twijfel je over de geschiktheid van de rol, mag je natuurlijk ook even bellen met Nadia op 06-34279748

Wil je meer weten over ons en wat we doen? Klik hier.

of