Skip to content

Bouwkundig Adviseur Duurzaamheid

Nederland, Noord-Holland, Amsterdam

Functieomschrijving

Daar is 'ie dan: je nieuwe job als bouwkundig adviseur bij ons snelgroeiende bedrijf in het verduurzamen van woningen en wijken. De afgelopen jaren hebben we al tienduizenden woningeigenaren geadviseerd en ondersteund in het toekomstbestendig maken van hun woning.

Jouw #1 doel is om mee te helpen met onze missie: Een duurzaam thuis voor iedereen. Jij gaat namelijk Nederlandse huishoudens helpen met het maken van een plan om hun woning comfortabeler, gezonder, veiliger, betaalbaarder EN duurzamer te maken.

Herken jij jezelf hierin?

Jij bent gepassioneerd over techniek en wilt dit graag inzetten om impact te maken in de energietransitie: Jij vervult namelijk als bouwkundig adviseur een belangrijke taak in het adviseren van woningeigenaren, VVE's en gemeenten over het verbeteren en verduurzamen van hun woning(en) en wijken. Zo geef jij bijvoorbeeld advies over isolatie, hybride warmtepompen en zonnepanelen. Naast het geven van advies ben je ook constant bezig met het signaleren van trends en ontwikkelingen op de markt en doe je praktijkgericht onderzoek. Door jouw bouwkundige inzicht en passie voor duurzaamheid en circulariteit in de bouw ontwikkel jij je kennis doorlopend.


Wat ga je concreet doen als bouwkundig adviseur?

 • Je geeft (bouwkundig) advies over het verbeteren en verduurzamen van woningen en wijken. Je kijkt hierbij onder andere naar bouwkundige tekeningen, bouwplanningen en kostenbesparende maatregelen.

 • Je hebt veel (telefonisch) 1 op 1 contact met bewoners om ze van onafhankelijk advies te voorzien. Jij kan je goed verplaatsen in de bewoners en in hun wensen. Je kan vervolgens de bewoners van een duidelijk advies voorzien en inzicht geven in de verschillende stappen in het (ver)bouwproces .

 • Naast het 1 op 1 contact geef je ook webinars en presentaties bij bewonersbijeenkomsten voor gemeenten waar wij soms wel honderden bewoners in één keer helpen hun woning te verduurzamen. Tijdens deze bijeenkomsten beantwoord je (technische) vragen van bewoners.

 • Je verdiept je doorlopend in trends en (technische) ontwikkelingen op de markt en je werkt samen met andere bouwkundig adviseurs aan praktijkgericht onderzoek.

 • We verspreiden onze kennis via allerlei kanalen, waar jij de content voor schrijft. Denk daarbij aan onze website (HuisScan, ebooks, kennisartikelen op de Kennisbank etc.), maar ook voor e-learnings die wij voor energiecoaches en professionals aanbieden.

 • Je neemt deel aan een intern trainingsprogramma, waar wij je bijspijkeren met de laatste inzichten in warmte-techniek, bouwfysica, bouwkunde en andere bouwgerelateerde thema’s. We investeren veel in kennisontwikkeling en zorgen dat je aan kan haken met nieuwe cursussen en workshops.


Diversiteit

We willen een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen. Lees onze visie op diversiteit hier.

Vereisten

Wat bieden wij je?

 • Al onze arbeidsvoorwaarden zijn voor iedereen gelijk. Alleen het salaris verschilt per rol. Onbeperkte vakantiedagen, persoonlijk ontwikkel- en vitaliteitsbudget, nieuwe MacBook, duurzame pensioenregeling? Check! Kijk voor een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden op onze algemene vacaturepagina.

 • Salarisrange:
  Een marktconform salaris, tussen €2.500-€4250, afhankelijk van kennis, ervaring en vaardigheden.
 • Vergroten van je duurzame kennis in de bouw

 • Een super diverse functie met maatschappelijke betrokkenheid in je werk

 • Werken aan innovatieve (bouw)projecten.


Sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte telefonische kennismaking. Want laten we eerlijk zijn, een vacaturetekst is ook maar een vacaturetekst en een CV is ook maar een CV. Het gaat ons allebei om de perso(o)n(en) achter de leuke tekst. We hebben twee gesprekken waarvan het tweede gesprek een uitgebreid assessment is van ongeveer een dagdeel. Referentiechecks en (online) assessments maken onderdeel uit van de procedure. We houden van snelheid in de procedure.

Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Geen enkel probleem, neem dan contact op via werkenbij@regionaalenergieloket.nl. Twijfel je over de geschiktheid van de rol, mag je natuurlijk ook even bellen met Nadia op 06-34279748


of