Skip to content

Back-end Developer

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland€ 3.000 - € 6.000 per maandProduct team

Functieomschrijving

Daar is 'ie dan: je nieuwe job als back-end developer bij ons snelgroeiende bedrijf in het verduurzamen van woningen en wijken. Jouw #1 doel is om Nederland te helpen in de energietransitie door onze back-end te onderhouden en uit te breiden met nieuwe functies.          

   

De kernwaarden van een Reller

Samen hebben wij één missie: een duurzaam thuis voor iedereen. 

Wij geloven dat een gezonde bedrijfscultuur het succes bepaalt van het werk wat wij doen. 

Om de energietransitie te versnellen zet een Reller zich vol positieve energie in, om de eigen rollen zo zelfstandig en goed mogelijk uit te voeren. Want alleen met een gezonde ‘can-do’ mindset kunnen wij de klimaatdoelen behalen. Natuurlijk doe je dit niet alleen, want Rellers zijn samen sterk. Soms lopen zaken echter niet altijd zoals gepland of gehoopt. Ligt er zo'n uitdaging op je bord? Dan zet je als Reller nog een bakje (fairtrade) koffie en ga je in de 'fixen we'-modus. Want je durft verantwoordelijkheid te nemen en knopen door te hakken als de situatie daarom vraagt. Door de feedbackcultuur blijven Rellers continu leren en reflecteren en haal je het beste uit jezelf en je collega’s. Zo verlopen processen soepeler en worden (klimaat) doelstellingen sneller behaald. Met deze kernwaarden en cultuur draagt elke Reller dagelijks bij aan een stap richting CO2 neutraal 2050.


Herken jij jezelf hierin?

Je vindt het een vette uitdaging om slimme (web)apps te ontwikkelen die niet alleen gebruik maken van de nieuwste en beste technologieën, maar die ook bijdragen aan het halen van de klimaatdoelstellingen. Je bent leergierig, hebt aantoonbare ervaring met back-end ontwikkeling en kijkt er naar uit om code te schrijven met ondersteuning van ervaren developers. Onze tech stack is:

 • Code flavour: Typescript;

 • Back-end: NestJS/NodeJS;

 • Front-end: Nuxtjs / Vuejs;

 • CMS: Contentful;

 • Hosting en serverless functions: AWS en Cloudflare;

 • Database: Postgres;


Echter hechten wij meer waarde aan een goede basis in JavaScript dan aan ervaring met specifieke frameworks.Concreet betekent dit dat jij aan de slag gaat met de volgende taken:

 • Je helpt mee om onze NestJS micro-services te onderhouden en uit te breiden zodat we goed blijven aansluiten bij de behoeftes van onze business units;

 • Je werkt samen met andere developers aan nieuwe functionaliteit. Dit doen we door middel van pull requests en peer reviews. Op die manier helpen we jou groeien in je coding skills;

 • Je springt eventueel bij om de front-end of het datateam te ondersteunen. In hoeverre je dit gaat doen hangt van jouw eigen interesse en vaardigheden af;

 • Je bouwt integraties met externe APIs;

 • Je schrijft unit tests en documentatie;

 • Je overlegt met stakeholders en onze product owner om te bepalen wat en hoe er gebouwd moet worden;


Met wie werk je samen?

Je werkt nauw samen met Joris en Elco (remote), onze ervaren senior back-enders. Joris geeft ook les en kan jou helpen om het juiste niveau van uitdaging te vinden. Laurens (lokaal) is onze data specialist en zal jouw team coach zijn. Hij heeft ook les gegeven en ervaring met 1 op 1 coachen van junior developers.


Benieuwd naar je nieuwe collega's? Zie de volledige Product (IT) cirkel hier!

Voor wat hoort wat:

 • De salarisrange voor deze functie is € 3000 - €6000,-  bruto op basis van 40 uur, ervaring, kennis en vaardigheden. De onderkant van de range gaat op voor mensen die op onderdelen van de rol moeten groeien om de rol met grote mate van zelfstandigheid uit te voeren. De bovenkant van de range gaat op voor mensen waarvan tijdens de sollicitatieprocedure blijkt dat ze al aantoonbare ervaring hebben met werkzaamheden die bij de rol horen;

 • Onbeperkt vakantiedagen met ‘fair use policy’ (dus een vrije dag op jouw verjaardag kan gewoon!);

 • Nationale Feestdagen in te zetten naar eigen wens;

 • Hybride werken;

 • Regelmatige borrels en een tot twee keer per jaar een weekend weg samen;

 • Vier Rel-brede strategie dagen per jaar, waardoor je nauw betrokken bent bij de strategie van de organisatie;

 • Focus op groei en persoonlijke ontwikkeling, o.a. door 1:1 begeleiding van jouw coach om de twee weken, wekelijkse reflectie via 15Five-tool en een onderlinge feedbackcultuur;

 • Collectieve pensioenregeling via DoenPensioen (ASR), Rel legt 4.5% in en 3% eigen inleg;

 • Persoonlijk Ontwikkel-en vitaliteitsbudget van €750,- per jaar;

 • Een (refurbished) Macbook;

 • Vergoeding van woon-werkverkeer met OV;

 • Nieuw duurzaam kantoor, 5 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid en naast het Beatrixpark (voor bijv. een lekkere wandeling!)

 • Dagelijks vegetarische/vegan lunch op kantoor;

 • Een betekenisvolle baan waarbij jij dagelijks impact maakt op de versnelling van de energietransitie, elke (full-time) Reller bespaart 442 ton CO2 per jaar;

 • Autonoom en zelfstandig werken (o.a. in de vorm van Holacracy), maar altijd met elkaar #samensterk;


Duurzaam werkgeverschap: wij werken zelfsturend!

Sinds 2022 werken we met Holacracy bij Rel. Holacracy is een werkwijze om met elkaar zelfsturing, autonomie en efficiënt werken te bereiken. Dit betekent dat iedereen in de eigen rollen zelfstandig besluiten neemt, autonoom werkt en zelf verantwoordelijkheid draagt. Er is nog veel meer te vertellen over (werken met) Holacracy. En dat zullen we zeker ook doen in jouw onboarding! Het belangrijkste voor nu is dat je weet dat Rel zelfsturend werkt en dat wij geloven dat dit voor een fijnere, efficiëntere werkomgeving zorgt.

Diversiteit & Inclusiviteit

We willen een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen. Lees hier meer over onze visie op diversiteit hier.

Vereisten

We hebben geen functie vereisten: we geloven dat je zelf prima kunt inschatten of je de rol zoals die hierboven staat omschreven goed kunt invullen. En of je er blij van wordt. Tijdens de sollicitatieprocedure zoeken we samen uit of we denken dat er een wederzijdse match is.


Sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte telefonische kennismaking. Want laten we eerlijk zijn, een vacaturetekst is ook maar een vacaturetekst en een CV is ook maar een CV. Het gaat ons allebei om de perso(o)n(en) achter de leuke tekst. Referentiechecks en (online) assessments maken onderdeel uit van de procedure. We houden van snelheid in de procedure.


Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Of twijfel je over de geschiktheid van de rol? Neem dan contact op met Nadia Klaver via 06-34279748 of [email protected] en wij praten je graag bij!


LET OP: Deze rol staat op dit moment niet open maar dit kan zomaar weer veranderen. Laat je gegevens gerust achter zodat wij je kunnen benaderen indien de rol weer open staat en zodat wij je kunnen toevoegen aan onze Talentpool.Wil je meer weten over ons en wat we doen? Klik hier.

of