Skip to content

Adviseur Duurzame Maatregelen (Buitendienst)

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland€ 2.500 - € 3.500 per maandTechnisch Advies

Functieomschrijving

Daar is 'ie dan: je nieuwe job als Adviseur Duurzame maatregelen bij ons snelgroeiende bedrijf in het verduurzamen van woningen en wijken. Jouw #1 doel is om Nederlandse huishoudens te helpen met het maken van een plan. Een plan om hun woning comfortabeler, gezonder, veiliger, betaalbaarder EN duurzamer te maken.


De kernwaarden van een Reller

Samen hebben wij één missie: een duurzaam thuis voor iedereen. Wij geloven dat een gezonde bedrijfscultuur het succes bepaalt van het werk wat wij doen.

Om de energietransitie te versnellen zet een Reller zich vol positieve energie in, om de eigen rollen zo zelfstandig en goed mogelijk uit te voeren. Want alleen met een gezonde ‘can-do’ mindset kunnen wij de klimaatdoelen behalen. Natuurlijk doe je dit niet alleen, want Rellers zijn samen sterk. Soms lopen zaken echter niet altijd zoals gepland of gehoopt. Ligt er zo'n uitdaging op je bord? Dan zet je als Reller nog een bakje (fairtrade) koffie en ga je in de 'fixen we'-modus. Want je durft verantwoordelijkheid te nemen en knopen door te hakken als de situatie daarom vraagt. Door de feedbackcultuur blijven Rellers continu leren en reflecteren en haal je het beste uit jezelf en je collega’s. Zo verlopen processen soepeler en worden (klimaat) doelstellingen sneller behaald. Met deze kernwaarden en cultuur draagt elke Reller dagelijks bij aan een stap richting CO2-neutraal 2050.


In de rol van Adviseur Duurzame Maatregelen ben je verantwoordelijk voor het informeren en adviseren van bewoners over duurzame maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. Je geeft praktische tips over wat wel en niet mogelijk is en wat de kosten zijn om deze maatregelen uit te voeren. Je hebt een technische studie gedaan, ervaring met advisering over duurzame maatregelen of ervaring met B2C/Advies aan Huis. Wij leiden je intern op en begeleiden je tot je zelfstandig aan de slag kan.

Concreet betekent dit dat jij aan de slag gaat met de volgende taken:

 • Je bezoekt bewoners thuis om hen daar van advies te voorzien over de mogelijkheden. Momenteel zitten we nog in een opstartfase. We streven ernaar om te gaan werken met eigen regio’s om de reistijd van een adviseur te beperken. Je bent 1 dag op kantoor om kennis te delen met collega’s en administratie te doen. De andere dagen ben je op pad om bewoners te adviseren en te informeren. Je doet gemiddeld 4 afspraken op een dag binnen 1 gemeente. Je hebt voldoende tijd om de bewoners van goede informatie en advies te voorzien. Geen haastwerk dus.

 • De bewoners weten dat je komt, zij hebben zich aangemeld voor het project. Je werkt ook niet op commissie basis, dus je hoeft niks te verkopen. Jouw doel is de bewoners van zo goed mogelijk advies te voorzien.

 • Tijdens het bezoek bekijk je de woning om ervoor te zorgen dat een installateur niet meer langs hoeft te komen. Je bekijkt bijvoorbeeld de spouwmuur, kruipruimte of dak om obstakels en uitdagingen goed in kaart te brengen.

 • Op vrijdag werk je op kantoor samen met alle andere adviseurs om kennis te delen en ervoor te zorgen dat alle bezoeken goed worden opgevolgd met de juiste informatie.

 • Werktijden zijn flexibel in te richten: maandag t/m zaterdag vanaf 09.00 - 21.00. Uiteraard wel in afstemming met de behoefte van bewoners. Genoeg mogelijkheden om buiten de spits te rijden.

 • Je werkzaamheden voer je uit met een elektrische leaseauto,


Met wie werk je samen?

Als Adviseur Duurzame Maatregelen wordt je intensief begeleid door verschillende personen en teams om jezelf snel te ontwikkelen. De dienst adviseur aan huis is nog relatief nieuw binnen Rel, waardoor je veel verantwoordelijkheid krijgt en met je team snel moet doorontwikkelen. Je zult veel samenwerken met Yosta (Cirkel lead), Maarten (Technisch Adviseur) en Nick (Adviseur Duurzame Maatregelen).


Voor wat hoort wat:

 • De salarisrange voor deze functie is € 2.500 - €3.500,- bruto op basis van 40 uur, ervaring, kennis en vaardigheden. De onderkant van de range gaat op voor mensen die nog geen ervaring hebben als adviseur. De bovenkant van de range gaat op voor ervaren adviseurs met aantoonbare ervaring.
 • Vast basissalaris zonder bonus of commissies. We geloven in intrinsieke motivatie bij onze adviseur en goede objectieve adviezen richting bewoners;

 • Onbeperkt vakantiedagen met ‘fair use policy’ (dus een vrije dag op jouw verjaardag kan gewoon!);

 • Regelmatige borrels en een tot twee keer per jaar een weekend weg samen;

 • Vier Rel-brede strategie dagen per jaar, waardoor je nauw betrokken bent bij de strategie van de organisatie;

 • Focus op groei en persoonlijke ontwikkeling, o.a. door 1:1 begeleiding van jouw coach, wekelijkse reflectie via 15Five-tool en een onderlinge feedbackcultuur;

 • Collectieve pensioenregeling via DoenPensioen (ASR), Rel legt 4.5% in en 3% eigen inleg;

 • Persoonlijk ontwikkel-en vitaliteitsbudget van €750,- per jaar;

 • Een (refurbished) Macbook;

 • Elektrische leaseauto, in de klasse Kia Niro of Hyundai Kona, met optie voor 7500 gratis privé kilometers per jaar;

 • Duurzaam kantoor, 5 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid en naast het Beatrixpark (voor bijvoorbeeld een lekkere wandeling!)

 • Vegetarische/vegan lunch op kantoordagen;

 • Een betekenisvolle baan waarbij jij dagelijks impact maakt op de versnelling van de energietransitie, elke (full-time) Reller bespaart 442 ton CO2 per jaar;

 • Autonoom en zelfstandig werken (o.a. in de vorm van Holacracy), maar altijd met elkaar #samensterk.

Vereisten

We hebben geen functie vereisten: we geloven dat je zelf prima kunt inschatten of je de rol zoals die hierboven staat omschreven goed kunt invullen. En of je er blij van wordt. Tijdens de sollicitatieprocedure zoeken we samen uit of we denken dat er een wederzijdse match is.


Sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte telefonische kennismaking. Want laten we eerlijk zijn, een vacaturetekst is ook maar een vacaturetekst en een CV is ook maar een CV. Het gaat ons allebei om de perso(o)n(en) achter de leuke tekst. Referentiechecks en (online) assessments maken onderdeel uit van de procedure. We houden van snelheid in de procedure.

Diversiteit & Inclusiviteit

We willen een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen. Lees hier meer over onze visie op diversiteit hier.


Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Of twijfel je over de geschiktheid van de rol? Neem dan contact op met Carmen Kromhout via 0637166718 of [email protected] en wij praten je graag bij!

Wil je meer weten over ons en wat we doen? Klik hier

of