Skip to content

Adviseur Duurzaam Wonen

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamTechnisch Advies

Functieomschrijving

Daar is 'ie dan: je nieuwe job als Adviseur duurzaam wonen bij ons snelgroeiende bedrijf in het verduurzamen van woningen en wijken. De afgelopen jaren hebben we al tienduizenden woningeigenaren geadviseerd en ondersteund in het toekomstbestendig maken van hun woning en jij komt ons versterken.

Jouw #1 doel is om Nederlandse huishoudens te helpen met het maken van een plan. Een plan om hun woning comfortabeler, gezonder, veiliger, betaalbaarder EN duurzamer te maken. Naast deze adviesfunctie zorg je er ook voor dat de hele Rel organisatie op de hoogte is van de laatste technische trends en innovatieve ontwikkelingen.

Herken jij jezelf hierin?

Jij weet - of wilt alles leren - over het verbeteren en verduurzamen van woningen: Isolatie, ventilatie, warmtepompen en zonnepanelen. Je bent gepassioneerd over techniek en kan deze passie op een heldere manier overbrengen op bewoners. Niet alleen één-op-één aan de telefoon of fysiek, maar ook via webinars waar we soms wel honderden bewoners in één keer helpen hun woning te verbeteren en voor te bereiden op een aardgasvrije toekomst. Naast het geven van advies aan bewoners werk je samen met de andere adviseurs aan praktijkgericht onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe concepten om bewoners te ondersteunen en te ontzorgen bij het verbeteren en verduurzamen van hun woning.


Idealiter heb je zowel bouwkundige als installatietechnische kennis, maar zo niet dan zijn er voldoende interne trainingen om je kennis bij te spijkeren. Wij zijn zowel op zoek naar kandidaten die veel ervaring en kennis hebben als kandidaten die nog aan het begin van hun carrière staan.

Concreet betekent dit voor jou als Adviseur duurzaam wonen:

 • Je hebt 1 op 1 contact met bewoners, om ze van onafhankelijk advies te voorzien, daarnaast zal je ook meehelpen in (gemeentelijke) ontzorgings- en adviesprojecten. Het contact met bewoners is meestal een telefonisch consult (en soms een advies aan huis), waarbij jij je verplaatst in de situatie van de bewoner en vanuit hun perspectief kijkt naar de uitdagingen en kansen in het huis. Je denkt echt mee met de bewoner. En dat wordt gewaardeerd, veel bewoners geven aan goed geholpen te zijn met een onafhankelijk paar ogen.

 • Je verdiept je doorlopend op dossiers zoals het aardgasvrij maken van wijken. Je weet wat de consequenties zijn van warmte-oplossingen en kan daarover richting zowel gemeenten als bewoners op adviseren. Je bent leergierig - we staan nog maar in de vooravond van deze transitie. Er zal nog een hoop veranderen de komende jaren en dat vraagt flexibiliteit maar vooral een continu nieuwsgierige instelling.

 • We verspreiden onze kennis via allerlei kanalen, waar jij de content voor schrijft. Denk daarbij aan onze website (HuisScan, ebooks, kennisartikelen op de Kennisbank etc.), maar ook voor e-learnings die wij voor energiecoaches en professionals aanbieden.

 • Je vindt het leuk om voor een groep te spreken en wordt onderdeel van ons presentatieteam, waarbij je op een bewonersbijeenkomst voor gemeenten presentaties geeft over het maken van een plan voor je eigen woning, op locatie of online via een webinar.

 • Je neemt deel aan een intern trainingsprogramma, waar wij je bijspijkeren met de laatste inzichten in warmte-techniek, bouwfysica, bouwkunde en andere bouwgerelateerde thema’s. Naast kennis over de techniek geven we je ook trainingen in klantcommunicatie, bewonersgedrag en klantreis inzichten om bewoners goed te begrijpen en te helpen. We investeren veel in kennisontwikkeling en zorgen dat je aan kan haken met nieuwe cursussen en workshops.

 • Je ontwikkelt je eigen kennis doorlopend en wordt binnen ons team specialist op een of meerdere onderwerpen.

  Beschik jij al over veel ervaring, kennis en heb je al geruime werkervaring (minimaal 4 jaar) in de duurzame energiesector? Dan behoren de volgende taken eventueel ook nog tot jouw pakket

 • Je wordt nauw betrokken bij lopende innovatietrajecten (DoeTank) en proeftuinen (PAW) en wordt verwacht hier vanuit technische achtergrond een bijdrage aan te leveren. Je denkt echt mee met de eindklant, of dit nu de gemeente is of de woningeigenaar

 • Je bent eindverantwoordelijk voor één of meerdere van onze (advies)producten en bent pro-actief bezig met het zoeken naar nieuwe schaalbare (advies)producten die de energietransitie versnellen en de conversie van advies naar uitvoering verhogen

 • Je ondersteunt en coacht junior collega's bij het uitvoeren van hun taken.

 • Je draagt actief bij aan het uitdragen van onze kennis naar onze B2B partners. Via expert blogs, webinars en op bijeenkomsten deel je kennis met andere professionals in de energietransitie.

 • Daarnaast verwachten we dat je in dit groeiende bedrijf ook meehelpt met andere (bedrijfs-)activiteiten.


Diversiteit

We willen een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen. Lees onze visie op diversiteit hier.

Vereisten

Adviseur duurzaam wonen

 • Je hebt een technische/ bouwkundige achtergrond. Studierichtingen die aansluiten zijn bijvoorbeeld (maar niet uitsluitend); bouwkunde, future planet studies, technische bedrijfskunde en energy science.

 • Je bent nieuwsgierig en je wilt alles weten (of weet al veel) over het verduurzamen van de gebouwde omgeving in Nederland.

 • Je wilt alles leren (of hebt al veel ervaring en kennis) over het implementeren van warmte oplossingen voor de woningbouw zoals warmtepompen, WKO-installaties en warmtenetten en wat daar bouwkundig en installatietechnisch bij komt kijken.

 • Kennis van innovatie- en projectmanagement en/of verduurzaming van Utiliteitsgebouwen is een pré.

 • Kennis van de Startanalyse, Standaard en Streefwaarden, circulair bouwen en beleid omtrent subsidies en financiering is een pré.

Wat bieden wij je?

 • Al onze arbeidsvoorwaarden zijn voor iedereen gelijk. Alleen het salaris verschilt per rol. Onbeperkte vakantiedagen, persoonlijk ontwikkel- en vitaliteitsbudget, nieuwe MacBook, duurzame pensioenregeling? Check! Kijk voor een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden op onze algemene vacaturepagina.

 • Salarisrange
  • Een marktconform salaris, tussen €2.500-€4250 bruto o.b.v. 40 uur + 8% vakantiegeld. De onderkant van de range gaat op voor mensen die op onderdelen van de rol moeten groeien om de rol met grote mate van zelfstandigheid uit te voeren. De bovenkant van de range gaat op voor mensen waarvan tijdens de sollicitatieprocedure blijkt dat zij de rol zoals hierboven omschreven met grote mate van zelfstandigheid kunnen uitvoeren.

Sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte telefonische kennismaking. Want laten we eerlijk zijn, een vacaturetekst is ook maar een vacaturetekst en een CV is ook maar een CV. Het gaat ons allebei om de perso(o)n(en) achter de leuke tekst. We hebben twee gesprekken waarvan het tweede gesprek een uitgebreider assessment is van ongeveer een dagdeel. Referentiechecks en (online) assessments maken onderdeel uit van de procedure. We houden van snelheid in de procedure.

Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Geen enkel probleem, neem dan contact op via werkenbij@regionaalenergieloket.nl. Twijfel je over de geschiktheid van de rol, mag je natuurlijk ook even bellen met Nadia op 06-34279748

Recruiter?

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door een recruiter wordt niet op prijs gesteld.

of